Hudba: nový Sonique, novinky Launch.com…

Spousta novinek na poli digitálního audia, které se udály za poslední týden: SpinRecords.com proráží Internetem, LAUNCHcast se svojí aktuální nabídkou, Cortazar prolomil hranici 2 miliónů stažení ...
SpinRecords.com proráží Internetem
Společnost SpinRecords.com přichází po delší době s novinkou s názvem „Internet Music Made Easy“. Jak je již z názvu zřejmé, půjde o projekt zaměřený především na digitální hudbu. Pokud patříte mezi ty lidi, co počítačům a Internetu moc nehoví, tak je tu pro vás právě tento projekt, který, pokud máte zájem, zařídí kompletní převod MP3 nahrávek z hudební produkce, kterou tvoříte. Hlavním cílem je zviditelnit malé hudební kapely na Internetu, které si nejsou schopny vlastní MP3 nahrávky vytvořit. Konečný produkt obsahuje popisy, jak si vytvořit vlastní MP3 či video nahrávky (krok za krokem), kompletní MP3 software a spousty tipů a rad s tímto spojených. Cena zatím nebyla stanovena.

LAUNCHcast se svojí aktuální nabídkou
Společnosti Microsoft a LAUNCH Media přicházejí s novinkou na serveru Launch.com, kde se budou pravidelně objevovat hudební video klipy ve formátu WMA od známějších kapel. K dispozici také máte celou řadu dalších služeb, jako je např. možnost vytvoření si vlastního profilu internetového rádia na přání (preferovaný formát – MP3,WMA, RA, druh písniček). Launch.com dává k dispozici přes 1,5 miliónu nahrávek za týden s tím, že je takto nově vytvořeno kolem 200 000 stanic. Celý komplet HW,SW a nahrávek je uložen v Santa Monice v USA s napojením na vysoce kapacitní internetové připojení, které musí zvládnout tak obrovský nápor uživatelů.

Sonique v1.5
Sonique je dnes již 2. - 3. nejpoužívanějším MP3 přehrávačem na celém světě. Autoři tohoto programu se také mají k světu a přicházejí s několika změnami a novinkami. Sonique v1.5 především obsahuje nový dekódovací engine, který má o hodně lepší vlastnosti než v předešlých verzích (je rychlejší a nezabírá tolik systémových prostředků). V této verzi byl výrazně pozměněn navigační mód s několika novými doplňky. K dispozici je samozřejmě jako vždy volně šiřitelná verze, kterou si kdokoliv může z www.sonique.com zkopírovat.

Cortazar prolomil hranici 2 miliónů stažení
Kdo to vlastně ten Cortazar je? Jde o hudebního umělce – pianistu, kterému se podařilo pomocí amerického serveru MP3.com velice solidně prosadit na Internetu. Na MP3.com Cortazar již dlouhou dobu vede v žebříčku oblíbenosti v hitparádě klasické hudby. Během posledních 6 měsíců si MP3 nahrávky Ernesta Cortazara stáhlo více jak 2 milióny uživatelů, kteří si jeho tvorbu velice oblíbili. Podařilo se mu také prodat více jak 4 600 DAM CD. Ze své činnosti na MP3.com se mu podařilo vydělat 37 000 dolarů. Pokud vás zajímá kolik tomuto autorovi je let, tak vás musím ujistit, že žádny mladík již není. Je mu 60 let a svoji kariéru začal již v 18 letech v Mexiku.
Váš názor Další článek: HP CD Writer Plus 9210: dvě soupravy na pečení

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,