Hudba: MP3.com s vlastním Mpmanem, novinky v českých MP3 …

Spousta novinek na poli digitálního audia, které se udály za poslední týden: MP3.com s vlastním MP3manem, Media Jukebox version 4.0, Napster opět vízězem, …
MP3.com s vlastním MP3manem
Společnost MP3.com společně s Frontier Labs Team chystá nový přenosný MP3 přehrávač NEX II. Nejspíše půjde o velkou konkurenci přehrávači RIO 600, který právě nastupuje na trh. Velkou otázkou je proč zrovna Frontier Labs Team spolupracuje s MP3.com? Odpověď je v podstatě jednoduchá. MP3.com má na Internetu nejširší záběr na poli digitálního audia a formátu MP3. Pokud spojíte síly těchto dvou společností, vznikne silná partnerská dvojice, která bude ztěží hledat konkurenci. Podle další informací bude tento přehrávač přímo podporovat My.Mp3.com, což je dosti zajímavá služba MP3.com. Tímto bude mít také přehrávač NEX II k dispozici pro své uživatele více jak 387 000 MP3 nahrávek ze serveru MP3.com. Nechme se jen překvapit, co tato spolupráce přinese pro samotné uživatele internetu a digitální hudby.

Media Jukebox version 4.0
J. River, který tvoří tento skvělý softwarový MP3 produkt, přichází s novou verzí 4.0 s několika vylepšeními a novinkami. Uživatelé tohoto přehrávače mohou ve verzi 4.0 přehrávat více hudebních formátů spolu s možností propojení na soubory s jiných hudebních programů. Media Jukebox byl také rozšířen o webovou televizi a rádio. Jako v podstatě dnes každý audio přehrávač tak i Media Jukebox podporuje formát WMA od Microsoftu. Dalšími podporovanými formáty jsou společnosti RealNetworks – RealAudio, RealVideo. Nová verze 4.0 také podporuje media organizér (na lepší správu hudby) a některé další jednoduché aplikace. Jistě jste již také slyšeli o technologii WindowBlinds technology, která umožňuje velice rychle měnit vzhled windows a dalších aplikací. Právě Media Jukebox tuto technologii začíná ve verzi 4.0 také podporovat. K dispozici máte více jak 700 různých skinsů. Přibalený enkodér převádí do formátu MP3 a WMA. Nový Media Jukebox je celkově rychlejší a bez větších chyb.

Napster opět vítězem
Během minulého týdne v USA proběhlo udělování cen za nejlepší hudební webové stránky a další kategorie. Jako nejlepší a nejpropracovanější hudební server byl zvolen Napster a server společnosti Atom Films byl zvolen jako nejlepší filmový server. Mezi další výherce patří servery MSNBC.com (nejlepší TV server), ESPN.com (nejlepší sportovní server). Uvedené ceny uděluje International Academy of Digital Arts and Sciences a po dlouho trvajícím rozhodování si ceny Slinky-like trophy odnesly uvedené servery včetně Napster.com.
Nové MP3 na Vltavě
Novinkou v nabídce Vltavy je album Petra Skoumala a Jana Vodňanského s názvem Pro děti od pěti. Poslechněte si také skladby kapel Velký vítr, Stopa, C.H.E. a další, které jsou na stránce Vltava zdarma. Download zajímavých tuzemských kapel bude průběžně aktualizovaný a zpestřovaný o nahrávky, které nikde jinde zdarma nezískáte. Básník a textař Jan Vodňanský připravil společně s hudebníkem Petrem Skoumalem album dětských písní Pro děti od pěti... Vydalo jej brněnské vydavatelství Indies Records. CD obsahuje osmnáct skladeb a úhrnem přes jedenapadesát minut hudby. Nahrávání se zúčastnila celá řada hostů - za všechny jmenujme například houslistu Jana Hrubého. Pokud máte rádi takovýto hudební styl, není nic jednoduššího, než zabrousit na stránky www.vltava.cz/mp3, kde tuto ucelenou nabídku naleznete a můžete si ji zde také přímo zakoupit. Sekce zdarma také stojí za to, protože veškeré nahrávky zde uvedené ve formátu MP3 si můžete zdarma zkopírovat.
Váš názor Další článek: Internet v posilovně?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,