Hudba legálně: Kde ji koupit na českém internetu

Vyzkoušeli jsme, jak v praxi funguje nákup hudby na iTunes, Supraphonline a těšíme se na Bontonline. Zakoupení skladeb od Nightwork a Rytmuse trvalo pár minut a hudba je doma.
Kapitoly článku

Bontonline

S vlastním prodejem digitální hudby přijde i síť obchodů Bontonland, který představí vlastní řešení nazvané Bontonline. Spuštěn bude v dubnu. Na začátku by mělo portfolio obsahovat statisíce skladeb (hovoří se o 300 000 až půl milionu). Nejprve nabídne MP3 v kvalitě 320 kbps a později i FLAC.

Hudba bude bez ochrany, jen bude obsahovat informaci o zákazníkovi a číslu transakce. Když se tedy taková hudba objeví na internetu, bude možné zjistit, od koho unikla. Více prozradí článek na serveru E15.cz.

Koho zvolit?

Fanoušci Applu a majitelé iPhonů, iPodů a podobných zařízení asi bez mrknutí oka sáhnou po iTunes, a většina z nich to už asi tak i dělá. Ostatní se mohou rozhodnout, jestli českou hudbu stáhnou ze Supraphonline nebo zmíněného iTunes. Někdo se rozhodne dle ceny (která se může lišit), jiný sáhne po kvalitním formátu FLAC.

Jsme zvědaví, co přinese nový Bontonline. S prodejem hudby v Česku by mohl pěkně zavířit, podle posledních předpokladů to ale vypadá, že víření se nedotkne cen.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,