Hudba: Emusic.com si zadělává na pořádnou ostudu!

Pravidelné novinky ze světa MP3 a digitálního audia za uplynulý týden: FreeAmp 2.1 pro Linux a Windows, Emusic.com si zadělává na pořádnou ostudu !, AudioReQuest má vlastní MP3 Audio Systém, …
Pravidelné novinky ze světa MP3 a digitálního audia za uplynulý týden: FreeAmp 2.1 pro Linux a Windows, Emusic.com si zadělává na pořádnou ostudu !, AudioReQuest má vlastní MP3 Audio Systém, …

FreeAmp 2.1 pro Linux a Windows
Po předešlých verzích tohoto přehrávače jsme v minulosti již psali. Dnes tady máme k dispozici vylepšenou verzi 2.1 pro operační systémy Linux a Windows 95, 98, 2000 a NT.Veškeré tyto uvedené verze jsou bezproblémově volně ke stažení. Ve stručnosti k samotnému přehrávači: FreeAmp je hudební přehrávač původně určený pro Windows (dnes se mnohonásobně rozšířil). FreeAmp využívá GPLed Xing MPEG dekodér, což také dokazuje na své kvalitní reprodukci hudebního záznamu. FreeAmp se vyznačuje i jednoduchostí, kvalitním designem a celou řadou využitelných funkcí. FreeAmp této verze je zatím stále v beta verzi, která se ještě zdokonaluje. Zajímavá je také plná podpora streamingu IceCast. Nechybí také playlist editor, download manager, podpora RealJukebox a několik dalších zajímavých věciček. Další informace jsou k dispozici na www.freeamp.org.

Emusic.com si zadělává na pořádnou ostudu!
Společnost Emusic.com zřejmě znáte, protože dlouhou dobu provozuje svoje služby na Internetu, a to především prodej digitálních nahrávek celé řady hudebních autorů a skupin.

Před několika málo dny se na hlavní stránce tohoto serveru objevila velice zajímavá upoutávka v podobě lákavé nabídky. Server uváděl, že pokud si objednáte hudební nahrávky z nabídky emusic.com, pošlou vám MP3 přehrávač Nomad II s 32MB pamětí zdarma. Během několika málo hodin však již tato nabídka zmizela. Nabídka byla omezena na pouze 5 000 prvních objednávek. Je možné, aby server Emusic.com za tak krátkou dobu získal více jak 5 000 objednávek? Ani stav počítadla na serveru takovému počtu neodpovídal. Na celé řadě serverů se také objevila informace o tom, že několik uživatelů této nabídky využilo, přehrávač ale vůbec nedostali. Kde je tedy problém? Před půl rokem se vyskytl podobný problém – Emusic.com nabízel MP3 přehrávač RAVEMP. Celá akce však byla omezena ne počtem objednávek, ale dobou, která byla určena na měsíc a půl. Tady máme další velký nepoměr. Server Emusic.com by měl zřejmě zvážit svoje nabídky, než je zveřejní.

AudioReQuest má vlastní MP3 Audio System
Společnost ReQuest Multimedia začala distribuovat AudioReQuest Digital Music systém, který umí na dosti velké úrovni přehrávat MP3 nahrávky. Jde o hardwarový přehrávač, který plně spolupracuje s hi-fi věží, na kterou tento přehrávač stačí připojit. Miniaturní harddisk, který je zde zabudován, pojme více jak 300 hodin kvalitních MP3 nahrávek.AudioReQuest plně podporuje ID3 tagy, CDDB, jukebox atd. Jde v podstatě o revoluční přehrávač poslední doby. Pokud AuidoReQuest odpojíte od hi-fi věže, můžete ho připojit k PC, kde můžete dělat celou řadu věcí (upgrade software pomocí Internetu atd.). Přehrávač podporuje ethernetové a USB připojení, což je velice užitečné. Koncová cena již je poněkud vyšší, protože 799 dolarů je za takovýto přehrávač příliš. Budeme si muset počkat na něco levnějšího, protože taková cena přesahuje ceny celé řady hi-fi věží. Další informace o tomto systému získáte přímo na stránkách www.AudioReQuest.com.

Další MP3 novinky Vltavě.cz
Začátkem května vyšlo na značce Indies Records nové album Lesíka Hajdovského a skupiny Manželé. Oblíbené téma "Jižáku" Hajdovského stále neopustilo a za hlavní téma této nahrávky lze považovat nákup v místním supermarketu. Na desce se vedle Hajdovského uplatnili svými texty manažer skupiny Manželé Daniel Valenta, Václav Jelínek a Kateřina Tlustá-Hajdovská. Na cédéčku Namaž mi, Miruš se objevila zpěvačka Štěpánka Nováková a kytarista Martin Kontra. Noví manželé představují komorní projekt plný obyčejných a srozumitelných textů o tom, co se stává normálním lidem: "Honí mě mlsná / něco bych si dal / a ani mě nezajímá / kde bych na to vzal..." Všechny tyto hudební nahrávky a celou řadu dalších můžete zakoupit přímo on-line na www.vltava.cz/mp3. Ještě stojí za zmínku zabrousit do sekce „zdarma“, kde se objevilo několik dalších MP3 nahrávek zdarma, které si kdykoliv můžete bez omezení zkopírovat. Přeji hodně zdaru při výběru té správné písničky!
Diskuze (1) Další článek: Podnikové aplikace pracovníkům v terénu

Témata článku: , , , , , , , , , , ,