Facebook | Sociální sítě | Internet

Hudba a zvuky zdarma: Facebook se snaží nalákat k tvorbě videí s legálním audiem

Facebook včera na svých stránkách oznámil, že hodlá nabízet tvůrcům internetového obsahu celou knihovnu hudby a zvukových efektů zcela zdarma. Pokud tedy chcete využít na svém profilu na Facebooku či Instagramu nějakou hudbu a nechcete, aby byla blokována kvůli právům, stačí navštívit Zvukovou Sbírku a můžete si vybrat.

Možná jste už postřehli, že Facebook začal blokovat většinu videí, které obsahují skladby a hudbu, jenž je chráněna autorským právem, podobně jako Youtube. Pokud tedy budete chtít obohatit svůj obsah o nějaký ten zvuk, nejlepším nápadem je vyrazit do integrované sbírky.

V současné době je v ní přítomno kolem tisíce skladeb a 1500 zvukových efektů a jde spíše o menší začátek s příslibem do budoucna. Podobnou zvukovou knihovnu nabízí i YouTube a na Facebooku je znát silná inspirace. Obě knihovny nabízí třídění podle žánrů, nálady nebo délky.

Skladby či zvuky si můžete volně stáhnout a použít do svých videí. Máte tím jistotu, že je Facebook z důvodu autorských práv nezablokuje.

Diskuze (1) Další článek: O2 změní koncept svých prodejen. Mají z nich být pohodové zóny plné technologií

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,