Hudba: Nová evropská MP3 formace

Pravidelné novinky ze světa MP3 a digitálního audia za uplynulý týden: RockNet.cz se skvělou nabídkou, MP3Shop.cz představuje: Kapitán Kid a další novinky v MP3 světě.
Nová evropská MP3 formace

Čtyři největší evropské MP3 servery se rozhodly, že založí novou evropskou alianci, která bude především podporovat svobodu hudby. O jaké servery jde? Jedná se o čtyři MP3.xx servery v celé Evropě – MP3.fr (Francie), MP3.it (Itálie), MP3.de (Německo) a MP3.es (Španělsko). Všechny tyto servery mají dosti velkou návštěvnost a jen pro ukázku MP3.fr má kolem 12 miliónů návštěvníků. Všechny tyto servery se zformovaly do nového serveru MP3Eu.com, kde jsou veškeré informace o této akci v nejpoužívanějších jazykových verzích v Evropě. Podle majitelů serveru MP3.fr touto akcí vytvoří největší MP3 server na světě, který bude mít zhruba 400 miliónů uživatelů, což je konkurence schopné i MP3.com. V brzké době můžeme očekávat velké změny v dění MP3 technologií v Evropě a možná se dočkáme i některých změn v USA. Nechme se překvapit. RockNet.cz se skvělou nabídkou

Český server RockNet.cz přichází pro své uživatele s velice zajímavou nabídkou. Autoři na RockNetu pro své uživatele připravili mimořádnou nabídku a mimořádné ceny. V žádném jiném obchodě nemáte možnost nechat si vyrobit CD přesně podle vašeho vkusu. RockNet.cz vás zve k prohlídce katalogu. V něm najdete více než 1800 titulů od více než 100 interpretů. U každého titulu je zdarma k dispozici 30tisekundová ukázka ve formátu MP3. Poslouchejte, přemýšlejte a vybírejte. Můžete si objednávat celá CD, nebo si můžete z jednotlivých CD vybrat jenom ty největší hity. Rocknet vám vybrané kousky nahraje v audio formátu na nosič a na dobírku pošle až domů. Jednu písničku pořídíte již za 16-22 Kč podle délky skladby. V případě, že si vyberete kompletní CD, zaplatíte za něj částku 200 Kč, u dvoualb pak násobky této sumy. Za výrobu CD, balné, poštovné a dobírku si účtuje RockNet.cz cca 60 Kč. Součástí katalogu jsou také kousky, které prostě nikde jinde neseženete. Co víc? Některé jsou úplně zadarmo a můžete si je okamžitě v MP3 formátu přestěhovat do svého počítače. Nabídka je to opravdu zajímavá a stojí za to ji využít. Další informace přímo na RockNet.cz (www.rocknet.cz)

MP3Shop.cz představuje: Kapitán Kid

Server MP3shop.cz představuje dalšího hudebního tvůrce, který nabízí svoji tvorbu nejen v MP3 formátu. Kapitán Kid neboli Jaroslav Velinský se narodil v Praze. Protože se stejně jako Jaroslav Velinský stal spisovatelem dobrodružné literatury a jako Kapitán Kid písničkářem, doplácí na svou dvojjedinost: Mnoho čtenářů SF ho nečte, protože je pro ně podezřelým trampem, a mnoho trampů ho neposlouchá, protože je pro ně podezřelým spisovatelem. Během svého sáhodlouhého písničkářského života založil a zrušil sedmnáct kapel, z nichž stojí zato jmenovat osadní kapelu ISLAND (získala portu v roce 1970 a 1972) a KRAK&TIT (porta v roce 1974, 1975 a 1976, ve stejném roce i Zlatá kytara FCK), stal se osobností roku 1976 a osobností PORTY 87 a 89, spolupracoval s českobudějovickou Countryfugou Karla Tampiera, s ústeckou country kapelou Katalog i s pražským dixielandem Steamboat Stompers (za účasti Jitky Molavcové a Jiřího Suchého) a natočil celkem pět autorských alb. Další dvě sestavil z pokladu historických trampských písní (a sám nazpíval): DÁVNO JIŽ (1992, LP, CD a MC, Presston) a STARÉ TRAMPSKÉ PÍSNĚ (1994, CD a MC, Tonus). Podílel se též na několika samplerech: PÍSNĚ DLOUHÝCH CEST (1975, LP a MC, Supraphon), TRAMPSKÁ DVORANA (1988, LP a MC, Supraphon) POKER (1991, LP a MC, Ita) VANDR DO PADESÁTEJCH (1991, LP, CD a MC, Venkow - platinová deska). Jeho písničkářská tvorba obsahuje písně trampské (vesměs ale s tématikou dobrodružnou, nikoli kotlíkovou), morytáty, písně kramářské, swingovky i šansony. Sám o sobě říká, že není zpěvák, ale herec (to jsou geny, dědeček i maminka byli herci); přesto drtivou většinu svých písní interpretuje sám, protože žádná z nich nebyla napsána "jenom tak". Pokud se jeho knižní tvorby týče, odkazujeme zájemce na www.netbrno.cz/kcpjv, na 2d@netbrno.cz nebo na neknihy.cz, případně přímo na kk.velinsky@post.cz. Na těchto adresách lze získat i zpěvník KAPITÁN KID - 107 písní (texty s akordovými značkami). Na serveru MP3shop.cz je k dispozici celá řada MP3 nahrávek tohoto autora zdarma.

Váš názor Další článek: Olympus C-3030Z - Technické parametry

Témata článku: , , , , , , , ,