Google | Huawei

Huawei v Barceloně nastínil, jak si představuje budoucnost bez Googlu

Barcelona se sice letos musela obejít bez tradičního Světového mobilního kongresu (MWC), ale například Huawei (a také jeho dceřiná značka Honor) zde své novinky pro rok 2020 i přesto uvedly. Celou firmu aktuálně trápí embargo na spolupráci s americkými firmami, nejvíc na ni dopadá zákaz používání technologií Googlu.

Z tohoto důvodu také na keynote, která byla mimochodem částečně předtočená, nepadla ani jednou zmínka o Googlu nebo Androidu. Naopak se budeme čím dál častěji setkávat s aplikačním obchodem Huawei AppGallery a zkratkou HMS (Huawei Mobile Services). Právě vlastní služby Huawei mají ty od Googlu postupně zcela nahradit.

Z keynote, kterou opět vedl generální ředitel spotřebitelské divize Richard Yu, vyplynulo, že Huawei už danou situaci vzalo jako fakt a příliš nesází na nějaké budoucí obnovení spolupráce s Googlem. Mobilní produkty proto představilo a na globální trh uvede bez ohledu na to, zda na nich služby Googlu budou či nebudou smět být provozovány. Alespoň u notebooků může firma pokračovat normálně, Microsoft totiž na obchodování s Huawei dostal od americké vlády výjimkou a všechny nové laptopy Huawei a Honor běží normálně na Windows.

Diskuze (10) Další článek: Apple chystá pro iPad klávesnice s touchpadem. Z tabletu tak udělá téměř notebook

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,