Huawei

Huawei si v Číně postavil repliku Českého Krumlova. Bude součástí nového sídla

Jsme pro Čínu dostatečně zajímaví, aby u nás skrze Huawei prováděla špionáž? To je otázka, která poslední týdny hýbe celým Českem. Jak však ukázala reportáž serveru CNBC, jsme minimálně dostatečně zajímaví na to, aby si Huawei ve svých nových prostorách postavil repliku Českého Krumlova.

Zní to jako vtip, ale Huawei skutečně pojal svůj nový kampus jako svět poskládaný z replik evropských měst. Firma totiž aktuálně staví ve městě Tung-kuan sídlo ohromných rozměrů, které má být ve své finální verzi velké 9 kilometrů čtverečních a má pojmout až 25 tisíc zaměstnanců. Není to tolik, jako v hlavním sídle v Šen-Čenu (v něm se pohybuje 50 tisíc zaměstnanců), ale zase je unikátní.

Nové sídlo Huawei je svými rozměry ohromující. Koukněte se do galerie výše, nebo na reportáž čínské televize, odkud ukázkové obrázky pocházejí. Huawei ve svém kampusu staví kopie 12 slavných čtvrtí evropských měst, mezi kterými nechybí ani zástupce z Česka. Není to však Praha, ale Český Krumlov, který společnost ve své dokumentaci nazývá pouze slovem „Cesky“.

Český Krumlov samozřejmě není jediný, firma si staví také repliku italské Verony, francouzské Paříže, belgických Brugg, Mostu Svobody z Budapeště nebo španělské Granady. Již je postaveno 8 lokací z celkových 12 a zaměstnance mezi nimi rozváží tramvaj. Asi aby doplnila evropský efekt.

Současná kauza kolem Huawei:

Diskuze (53) Další článek: Planý poplach: Radeonů VII bude dost a vedle referenčního modelu se hned objeví i další provedení

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,