Seznam.cz | Huawei

Huawei si plácl se Seznamem. Bude vyhledávat na jeho mobilech a dodá i další aplikace

S „bezgooglovými“ telefony značek Huawei a Honor se nežije snadno, ale čínská společnost se snaží, aby uživatelé naráželi na co nejméně mantinelů. Nově má pomoci také spolupráce s českou internetovou jedničkou – Seznamem.

Seznam bude na nových telefonech P40, P40 Pro a P40 Lite výchozím vyhledávačem a firma do obchodu AppGallery dodá řadu svých aplikací známých z ostatních androidů. Navíc přidá i jednu unikátní. Jmenuje se Seznam.cz a obsahuje zprávy z nejnavštěvovanějšího portálu.

Huawei po loňském zásahu americké vlády přišel o možnost spolupracovat s Googlem. Číňané proto rychle reagovali tím, že na západní trhy přišli s AppGalery a HMS, což jsou alternativy za Play Store a Google Play Services. Vzhledem k popularitě značky v Česku se Huawei daří oslovovat i místní vývojáře.

V AppGallery najdeme mobilní samoobsluhy všech tří českých operátorů, nákupní aplikace (Alza, CZC, Heuréka, Kupi, Tesco, Lidl), televize (O2 TV, Lepší.TV, T-Mobile TV, Sledování.TV, Mall.TV) a několik bankovních aplikací (KB, ČSOB, Richee, Home Credit, Zonky, RB, brzy pak i Česká spořitelna). Kromě toho jsou v nabídce také navigace Dynavix, Můj Vlak, počasí Klara, Ulož.to, Mall.TV, Tipsport či Bakaláři Online.

Kdo chce, může si HMS a AppGallery nainstalovat i na svůj telefon s Androidem, kde je podpora Googlu. Musí však povolit instalaci aplikací z cizích zdrojů, což je ale velké bezpečnostní riziko.

Zdroj: TZ Huawei

Diskuze (26) Další článek: NASA finančně podpořila startup, který chce získávat kyslík z lunárního regolitu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,