Huawei | Smartphone | Ohebný displej

Huawei konečně začne prodávat ohebný Mate X. Stane se tak příští měsíc

Huawei představilo svůj ohebný telefon Mate X začátkem letošního roku, v prodeji přitom už měl být před několika měsíci. Došlo ale k několika odkladům a až nyní to vypadá, že zařízení půjde do prodeje. Prozatím tak ale nastane v Číně a to 15. listopadu.

Finální cenovka je stanovena na 16 999 jüanů, v přepočtu přibližně 55 tisíc korun. Za to získáte skládací telefon s 8 GB RAM a 512 GB interní paměti. Konkurenční Galaxy Fold by měl stát o několik tisíc méně, nabízí ale zcela jiný systém skládání displeje. Zatímco Fold využívá dva panely, jeden vně zařízení a druhý, skládací, uvnitř, který je po zaklopení zcela skrytý, Huawei má displej pouze jeden a pokrývá většinu vnější plochy zařízení a ve složeném stavu využíváte pouze jeho polovinu.

2a6cb3ac-ebf3-49d3-9e8b-4623b4a27936583f4ccc-8bd7-488a-bc54-4989320ff394 
Takto vypadá Huawei Mate X.

Pokud si na Mate X brousíte zuby, prozatím si musíte nadále počkat. Huawei jej prozatím do prodeje uvede pouze v Číně a další země budou záležet i na rozvoji 5G pokrytí. Součástí zařízení je totiž nový procesor Kirin 990 s podporou právě sítí nové generace. Dalším problémem je absence Google služeb na nových telefonech firmy. Z toho důvodu se například ve většině evropských států neprodává ani aktuální vlajková loď, Huawei Mate 30. A s ohledem na stanovenou cenovku by bylo těžké přesvědčit uživatele, že musí oželet své oblíbené služby a aplikace.

Takto vypadá ohebný Mate X naživo:

Zdroj: Engadget

Diskuze (3) Další článek: AMD chce dobýt pozice i na noteboocích. Chystá úsporná šestijádra a lepší grafiky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,