Notebooky | Grafické karty | Razer

Hry v nejvyšší kvalitě i na běžném notebooku: Jde to s dokem, teď jeden parádní představil Razer

Již nějakou dobu jsou k dispozici specializované doky pro grafické karty, které lze připojit přes Thunderbolt k notebooku a používat tak výkonnou grafickou kartu i na slabším mobilním stroji. Mezi známé výrobce tohoto řešení patří i Razer, který představil nový model Core X.

Razer Core X je již třetí generací tohoto typu produktu, tentokrát se Razer zaměřil na nižší cenu a jednoduchost. Core X podporuje i ty nejvýkonnější grafické karty dneška, a to od AMD i Nvidie. Celé šasi tvořené z hliníku má rozměry 16,8 x 37,4 x 23 cm a pojme i tříslotové grafiky s masivním chladičem.

Razer Core X používá integrovaný výkonný 650W zdroj, který je schopen přes USB-C dodat rekordních 100 W pro mobilní zařízení. Pro použití musí být USB-C ve verzi s rozhraním Thunderbolt 3, které díky vysoké propustnosti umožňuje přenos obrazu i ve vysokém rozlišením.

Díky zmíněnému zdroji a konstrukci Razer slibuje, že zařízení bude kompatibilní i s budoucími grafickými kartami, které lze díky vysouvací konstrukci velmi snadno nainstalovat.

Kompatibilita je zajištěna s operačními systémy Windows 10 (64bitová verze, RS1 a novější) a macOS High Sierra (10.13.4) a novější. Cenu se podařilo dostat na hranici 299 dolarů, což je přibližně 7 500 korun s DPH.

Diskuze (24) Další článek: NAS je domácí spižírna na data. Zkusili jsme multimediální verzi QNAP TS251A

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,