Hry pro komunikátor Nokii 9210, část. I.

Nokia 9210 Communicator je špičkový kapesní počítač kombinovaný s mobilem určený převážně pro seriozní práci. I přesto se vyrojilo stejně jako pro Psiony mnoho her, které dokáží zkrátit dlouhou chvilku. Jsou hezké, jsou barevné a většina z nich také zábavná.

V první části tohoto miniseriálu se budu věnovat hrám akčním, příště vás čekají hry logické.

V-Rally

Zatím jediná ryze závodní automobilová hra na Nokii 9210. V demoverzi si můžete vybrat bohužel jen jeden okruh, a sice francouzské Alpy. K závodu si můžete zvolit jedno ze čtyř aut, každé má jiné vlastnosti. Při samotné jízdě se mi ale všechna zdála na malém displeji 9210 skoro stejná. V plné hře se můžete kromě tréninku zúčastnit také šampionátu. Záleží jen na vás, zda vás automobilové závody dostatečně baví.

Poznámka: Tato hra existuje i na kapesní počítače Psion, viz můj dřívější článek.

MeltDown

Po Doomovi další z třírozměrných akčních her, kde hlavní hrdina kouká na svět vaším pohledem. Bohužel, Doom, ačkoliv o mnoho let starší, je i na 9210 technicky dokonalejší a nabízí podstatně lepší zábavu. U MeltDown musíte v každém levelu najít daný počet balíčků s palivy, přičemž vás bude opruzovat podivný robot. Toho můžete na chvíli znehybnit střelou. Hra se ovládá kurzorovou klávesou, Ctrl střílí a Chr slouží pro úkroky stranou. Zábava je však slabá, hra je příliš bezduchá na to, abyste se po chvíli sbírání nezačali nudit. U této hry platí více, než kdekoli jinde, že dobré technické provedení nezachrání hratelnost.


Robota je nutné trošku potrápit ohnivou koulí.


Tato paliva musíte v každém levelu posbírat.

Terra Force

Terra Force je další 3D hrou pro Nokii 9210; podle všeho běží na stejném enginu jako MeltDown. V bludišti, v němž jezdíte s tankem a které vidíte z vlastního pohledu, musíte eliminovat jiné tanky. Bohužel hra neumožňuje slidování, tedy chůzi bokem - je to ale logické, protože s tankem těžko budete pojedete jinak než rovně. Počet zbraní je omezen na jednu - tankové dělo. Bludiště můžete buď dobývat nebo chránit a zvolit lze ze tří typů tanků. Až na to, že je hra docela dobře technicky zpracovaná, je to stejně jako MeltDown docela nuda. Jezdíte a střílíte. To je vše. Nejlepší 3D akční hrou tak stále paradoxně zůstává Doom.

Poznámka: Tato hra existuje i na kapesní počítače Psion, viz můj dřívější článek.

SnakeEx

Zatím nejlepší a asi také jediná verze Hada pro Nokii 9210; je to logické, je totiž přímo od Nokie, proto jej najdete na instalačním cédéčku, které ke komunikátoru dostanete. Hra je krásně barevná, had hezky tlusťoučký, prostě lahoda. Bludiště může mít rovněž několik podob, záleží na tom, jak moc jste zruční. Prostě klasická hra, která by na vašem komunikátoru neměla chybět. Jedinou nevýhodou je velikost, zabere téměř 700 kB, což je na tak jednoduchou hru opravdu moc.

Poznámka: Podobná hra, Adder!, existuje i pro Psiony, viz můj dřívější článek.

Bounce

Jedna z her, které dostanete přímo ke komunikátoru v základním balení. S malou kuličkou proskakujete bludištěm s mnoha nástrahami - nejhorší jsou pohybliví železní ježci a malá píchátka. Pokud na ně narazíte, kulička praskne. Vaším úkolem v každé úrovni je projít všemi kroužky, jejichž počet vidíte na obrazovce vlevo. Jakmile zvládnete i tu poslední, lze odskákat do exitu. Bludiště jsou postupem času stále komplikovanější, občas se vám kulička nafoukne do velikosti balónku, který pak může plavat ve vodě nebo výše skáče apod. Každý další level je prostě složitější a bezesporu zábavnější. Bounce je dle mého názoru jedna z nejpovedenějších současných her na 9210. Škoda, že není i pro Psiony.

Diskuze (4) Další článek: Lenoši mezi foťáky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,