Hráči PC her se utkají o český titul a HAL3000 Dream

Milovníci počítačových her budou opět soutěžit o titul nejlepšího hráče České Republiky. Vítěz musí pokořit více než 150 hráčů a odměnou mu bude počítač HAL3000 Dream za sto tisíc.

Po více než tříleté pauze budou moci letos všichni milovníci počítačových her opět soutěžit o titul nejlepšího hráče České Republiky. Na dubnové finále turnaje se sjede více než 150 hráčů z ČR i Slovenska. Jednou z hlavních cen pro vítěze je počítač HAL3000 Dream za 100 000 CZK.

Mistrovství se při své obnově dočkalo hned několika změn. Oproti minulým ročníkům se bude například závěrečný turnaj konat již na jaře, konkrétně 22. – 24. dubna. Brněnské výstaviště navíc vystřídá nově zrekonstruovaný Kongres hotel Jezerka, jehož poloha je ideální pro hráče ze všech koutů republiky.

Turnaj 1.jpg

„Po pádu veletrhu Digitex zde neexistuje žádný turnaj, na kterém by se soustředilo větší množství hráčů. Proto jsme se při výběru místa soustředili zejména na kvalitu zázemí. Fanouškům navíc umožníme celou akci sledovat prostřednictvím streamovaného vysílání PLAYzoneTV,“ říká hlavní organizátor turnaje Lukáš Pleskot ze společnosti PLAYzone.

V současnosti je naplánovaná účast hráčů her Counter-Strike 1.6 (80 hráčů), Counter-Strike: Source (40 hráčů), FIFA 11 (16 hráčů), StarCraft 2 (16 hráčů) a TrackMania: Nations (16 hráčů). Kvalifikace prvních dvou her se bude odehrávat v rámci Mezihernových turnajů, přičemž postup na MČR si zajistí vždy vítěz daného turnaje. „V rámci turnaje ještě plánujeme exhibiční utkání například ve hrách Battlefield či Need for Speed,“ doplňuje Pleskot.

Turnaj 2.jpg

Na nejlepší hráče čeká řada cen od českého výrobce počítačů HAL3000. „Velkou část naší nabídky tvoří herní počítače, hráče navíc podporujeme i jinými způsoby, například různými soutěžemi. Je proto pro nás samozřejmostí a zároveň ctí, že se můžeme podílet na obnoveném Mistrovství ČR,“ říká marketingový manažer HAL3000 www.hal3000.cz Aleš Tálský.

Hal3000.png

Další článek: Obama večeřel s IT bossy. Co má za lubem?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,