HP uvádí tři nové počítače v monitoru řady Envy

Nové All in One počítače integrované v monitoru řady Envy budou příští měsíc v prodeji. Nabídnou čipy Skylake, úhlopříčky 23,8 až 34 palců i zakřivený profil.

HP představilo na probíhající konferenci spoustu novinek, především z oblasti mobilních zařízení jako jsou hybridy nebo notebooky. Jde například o modely Spectre X2, Envy 13, Pavilion Gaming nebo Envy 8 Note. Dostalo se ale i na počítače „vše v jednom“, které jsou rozdělené do tří verzí s různými úhlopříčkami i výbavou.

HP Envy AIO s úhlopříčkou 23,8 a 27 palců

Všechny nové modely All-in-One počítačů jsou postavené na nových čipech Intel s architekturou Skylake, konkrétně se používají výkonnější řady Core i5 a Core 7. Série s úhlopříčkou 23,8 palců a 27 palců mohou mít displeje s rozlišením Full HD až 4K Ultra HD s podporou dotyku. Úhel náklonu lze měnit v rozmezí -5 až +35 stupňů.

hp-envy-all-in-one_left-facing-100620379-orig.jpg
Rovné modely mají podporu dotykového ovládání

Výbava zahrnuje nejen integrovanou grafiku v procesoru, ale za příplatek také výkonnější samostatnou grafiku řady AMD Radeon R7 nebo R9. Operační paměť může mít kapacitu 8 GB nebo 16 GB a v případě úložiště lze zvolit až 2TB pevný disk a k tomu i rychlejší 128GB SSD.

Na přední straně se nachází čtyři reproduktory, dva porty USB 3.0 a čtečka karet 3v1 pro rychlý přístup. Na zadní straně je pak možné nalézt další dva porty USB 3.0, dva pomalejší typu USB 2.0, gigabitový ethernet a také výstup a vstup HDMI. Displej lze tak využívat i z jiného zdroje, třeba herní konzole a podobně. Nad displejem se nachází klasická webkamera, rozlišení ale HP neuvádí. Každopádně se nejedná o RealSense.

envyAio1_galleryImg_zoom3.jpg
Počítače mají velmi elegantní design

Modely budou v prodeji od 1. listopadu za cenu od 999 dolarů (přibližně 30 000 Kč s DPH) u 23,8palcové varianty a od 1 200 dolarů (přibližně 36 000 Kč s DPH) u modelů s 27palcovou úhlopříčkou.

HP Envy AIO Curved: zakřivených 34 palců

Třetí řada nových počítačů monitorů se liší několika vlastnostmi. Hlavní je obří úhlopříčka 34 palců a zakřivený, prohnutý design. Displej má velmi širokoúhlý profil s poměrem stran 21:9, rozlišení je 3 440 x 1 440 pixelů. Možnosti nastavení náklonu jsou trochu omezenější – 0 až 25 stupňů.

envyAio2_kspBanner1_1187x730.jpg
Velký zahnutý displej s poměrem stran 21:9 a šesti reproduktory

I tento model je vybaven čipy Intel Core i5 a Core i7 s architekturou Skylake, ale pokud vám nebude stačit integrovanou grafika, můžete si v tomto případě připlatit za výkonnější GeForce GTX 960A. Specifikace této OEM grafiky nejsou zatím k dispozici, takže nelze říci, jaký výkon od ní lze čekat. Možnosti operační paměti a úložiště jsou stejné jako u menších modelů s rovným displejem.

hp-envy-curved-all-in-one_right-facing-100620376-large.jpg

Další odlišnost lze nalézt na přední straně. K dispozici je celkem šest reproduktorů, které jsou od Bang & Olufsen a poskytují tak kvalitnější zvuk. Zakřivený model má nad displejem i novou 3D kameru Intel RealSense, která je schopná snímat hloubku a je tak kompatibilní s biometrickým přihlašováním přes Windows Hello ve Windows 10. K ověření vaší identity tak nebudete muset zadávat heslo, k rozpoznání dojde skrze snímání vaší tváře.

hp-envy-curved-all-in-one_left-facing-profile-100620374-orig.jpg

Cena je ale pochopitelně vyšší a začíná na hodnotě 1 800 dolarů, což je v přepočtu 54 000 Kč s DPH. Počítače v monitoru řady Envy AIO Curved budou v prodeji o trochu později – až 8. listopadu tohoto roku.

Váš názor Další článek: Google zaregistroval novou doménu abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.com

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,