HP slibuje bohatý podzim

Tentokrát nejde o vize finanční, ale produktové. Na nedávno proběhlé čtyřdenní technicky zaměřené konferenci HP Lab University na Kypru představil Hewlett-Packard třiadvacet novinek. Uvádět je začne už během prázdnin, hlavní nápor přijde na podzim.
Každoroční technologická konference HP má jeden hlavní cíl. Seznámit odbornou veřejnost s tím, jaké produkty HP připravuje, na jaké technologie se zaměřuje a kam obecně směřují nejhlavnější trendy jejího snažení. Jde o velmi konkrétní informace, i když je na prakticky všechny předváděné produkty uvaleno informační embargo a některé budou veřejně dostupné až téměř za čtvrt roku. Všechny modely už byly předváděny v plně funkčním provozu, při probíhajících prezentacích se pak nikdo neoháněl poznámkami o demoverzích ve snaze zlehčit možnost případné chyby. Jenže s výjimkou BlueTooth technologie a její prezentaci na tisku dokumentů z kapesních Jornad, kde byla několika nedokončeným tiskům na vině vysoká koncentrace zařízení v jediné místnosti, nezkolabovalo za celou dobu prezentace nic.

Výjimečně přeplněný program deseti samostatných sekcí byl ale dobře uspořádán tak, aby každý z účastníků stihnul minimálně osm naplánovaných sekcí, ti aktivnější pak zvládli všechny.

Jednotlivé sekce byly věnovány barevnému a síťovému tisku, nové generaci počítačů pro domácí a kancelářské použití, novinkám v digitální fotografii (těm byl spolu s inkoustovým tiskem věnován snad největší prostor). Mezi další sekce pak patřilo DVD, spotřební materiál pro inkoustový tisk včetně testů kvality různých druhů médií i inkoustů, all-in-one zařízení, řešení bezdrátové komunikace založené na kapesních Jornadach a BlueTooth technologii, sekce detailně popisující budoucí možnosti inkoustových hlav i celkovou koncepci inkoustového tisku, skenery nebo poslední novinky v laserovém tisku.

Jedno z mála „neutajených“ řešení bylo spojeno s nedávno uvedenou nejvýkonnější laserovkou od HP, hp LaserJet 9000. Zajímavé řešení s touto tiskárnou formátu A3 a rychlostí 50 stran za minutu představuje ClusterQue. Jde o technologii, pomocí které můžete několik chrličů LJ 9000, ale i dalších tiskáren HP schopných tisknout síťově, spojit do clusteru a s poměrně velkou inteligencí tisknout v celém tomto poolu.

Kvůli nutnosti dodržet časové informace uvádění jednotlivých produktů není zatím možné blíže popsat žádnou z předváděných novinek, už v průběhu prázdnin budou ale začne HP postupně uvádět jednotlivé produkty, koncem července můžeme čekat na dávku prvních novinek. Celá akce, zaměřená zejména na domácí a kancelářské uživatele, jasně ukázala směr, kterým se HP letos v této oblasti vydalo. Je to především inkoustový tisk a s ním úzce spojená podpora digitální fotografie. Hlavní zaměření je pak směřováno na domácího uživatele, který by měl dostat, možnost výběru takových zařízení, které se v jeho podvědomí dostanou až na úroveň konzumního zboží. Máte doma televizi nebo video a zdá se vám to normální? Pak byste za rok za dva měli jako stejně přirozený považovat i digitální fotoaparát, fotorealistickou inkoustovku nebo multifunkční zařízení.

Váš názor Další článek: Apple mění přes půl milionu zdrojů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,