OMEN by HP: Gamescom odhalil nový hardware i chystané služby

Sortiment počítačových výrobků OMEN by HP se rychle rozrůstá. Vedle hardwaru obohatí počítače i streamovací služba.

V červnu na HP Gaming Festivalu a také uplynulý týden na německém Gamescomu představil OMEN by HP mnoho herních novinek. Na Gamescomu jsme dokonce byli pozváni na bližší představení a novinky jsme si mohli prohlédnout osobně.

Asi největší peckou je nový stolní počítač Obelisk. Bude se jednat o extrémně výkonný stroj s grafickou kartou Nvidia GeForce RTX 2080, osmou generací procesorů Intel Core i+ s až šesti jádry nebo 2. generací procesorů AMD s až osmi jádry. Dále bude mít 32GB paměť HyperX FURY DDR4-2666, odstranitelný prachový filtr a nové účinné chlazení. Zaujme samozřejmě i elegantní vzhled s nastavitelnou barvou loga. Dostupný bude v Česku od září za cca 900 euro, tedy něco přes 28 tisíc Kč.

Omen_Obelisk_Glass_Panel_Environmental.jpgOmen_Obelisk_Glass_Panel_Exploded.pngOmen_Obelisk_Glass_Panel_FrontRight_Blue.pngOmen_Obelisk_Glass_Panel_Topvent_Closeup.png
Obelisk bude jeden z nejvýkonnějších herních počítačů

Lákavý je také nový laptop OMEN 15 s grafickou kartou NVIDIA GeForce GTX 1070 ve variantě MAX-Q3. Nebude chybět ani 8. generace čtyřjádrových nebo šestijádrových procesorů Intel Core i+ H-series a až 32GB DDR4-2666 RAM. Díky tomu by měl počítač zvládat nejnovější tituly i virtuální realitu. Notebook má 15,6 palcový displej ve variantách 144hz 1080p, 60Hz 4K nebo 60Hz 1080p a s technologií NVIDIA G-SYNC. Oproti předchozímu modelu určitě zaujme také nový vzhled a zlepšit by se mělo i chlazení, které jsme u předchozího modelu v recenzi kritizovali. V České republice je  dostupný od července za cenu začínající na 20 990 Kč.

Gamescom_2 (46).JPGOMEN 15 Laptop Compare_Deck.jpgOMEN 15 Laptop Front Left Open_Floating.jpgOMEN 15 Laptop Top Down.jpg
Nahoře vidíte porovnání velikostí nového a staršího modelu notebooků OMEN by HP

Jelikož počítač si s sebou nemůžete brát vždy, udělá vám radost chystaný OMEN Game Stream. Jedná se o streamovací službu, která z počítače OMEN by HP streamuje hru do vašeho PC nebo nově do telefonu s operačním systémem Android. Služba by měla být k dispozici již koncem roku a bude k dostání zdarma, každopádně exkluzivně pro počítače OMEN by HP.

Gamescom_2 (48).JPG
OMEN Game Stream umožní streamování her z počítače OMEN by HP do vašeho mobilu s Androidem

Velmi zajímavý je OMEN by HP Mindframe Headset. Ten vedle kvalitního zvuku nabídne jako vůbec první headset na světě chlazení náušníků. Teplotu si budete moci sami nastavovat. Konečně sluchátka, díky kterým se nám nebudou potit uši. OMEN by Mindframe Headset bude v České republice dostupný od října za 200 euro, tedy necelých 6 tisíc Kč. 

Mindframe_OMEN_Headset_Coreset_Front.pngMindframe_OMEN_Headset_Coreset_LeftProfile_Mute.pngMindframe_OMEN_Headset_Coreset_VolumeControl_Closeup.pngMindframe_OMEN_Headset_Coreset_FrontLeft_Closeup_Mute (1).png
Konečně sluchátka, která vám budou chladit uši

Nové příslušenství zdobí také klávesnice OMEN by HP Sequencer Keyboard s opticko-mechanickými spínači, odolným povrchem z broušeného kovu a lehkým hliníkovým rámem. S odezvou 0,2ms má být podle informací zhruba 10krát rychlejší než tradiční mechanické klávesnice. Každá klávesa má vlastní podsvícení s možností nastavení 16,8 milionů barevných odstínů a různých efektů. Barvofylové si rozhodně přijdou na své. OMEN by HP Sequencer Keyboard bude v České republice dostupná od poloviny června za 3 199 Kč.

OMEN Sequencer Keyboard__RGB.jpgOMEN Sequencer Keyboard__Brush.jpgOMEN Sequencer Keyboard__Heroic.jpgOMEN Sequencer Keyboard__WASD.jpg
K pořádnému počítači je třeba pořádná klávesnice

Nová myš OMEN by HP Reactor Mouse bude opět využívat světelné efekty. Bude rychlá díky odezvě 0,2 ms u levého i pravého tlačítka. Má se jednat o až třikrát rychlejší myš, než je běžný standard. Přesnost pak zaručuje optický senzor s 16 000 DPI. OMEN od HP Reactor Mouse bude v České republice dostupná od poloviny června za 1 199 Kč.

OMEN by HP Reactor Mouse_Cable.jpgOMEN by HP Reactor Mouse_RearLeft.jpgOMEN by HP Reactor Mouse_RearLeft_Blue.jpgOMEN by HP Reactor Mouse_RearLeft_Green.jpg
Drahá myš pro náročnější hráče

Pro méně náročné vyjde myš OMEN by HP Mouse 400. Nižší cena mimo jiné přinese mechanická tlačítka OMRON nebo volitelný sniper mód, ve kterém přední tlačítko při stisknutí sníží DPI na 400, aby se tak zvýšila přesnost při míření. V České republice bude dostupná od poloviny června za 699 Kč.

OMEN by HP Mouse 400  V1.pngOMEN by HP Mouse 400  RearRightBottom.pngOMEN by HP Mouse 400 _LeftProfile.pngOMEN by HP Mouse 400 _TopDown.png
Ideální pro méně náročné hráče, kteří stále chtějí kvalitní herní příslušenství

Pohodlí při přenášení příslušenství zaručí Batoh OMEN X by HP Transceptor Backpack. Obsah batohu bude zcela chráněn díky materiálům odolným vůči počasí, skořepinovému dnu, kapse RFID13 a 17palcovému polstrovanému oddílu  batohu. Batoh má také popruh k uchycení madla pro snadný pohyb po letišti. OMEN X by HP Transceptor Backpack bude v České republice dostupný od poloviny června za 3 999 Kč.

19051067.jpg19051184.jpg19051269.jpg19051282.jpg
Velký batoh umožňující v bezpečí přenášet veškeré příslušenství

Vyjdou rovněž nové podložky pro myš - OMEN by HP Mouse Pad 200, a to ve dvou variantách. Měkká varianta se soustředí na větší odpor a přesnost, tvrdá na hladší a rychlejší povrch. Hladší podložku OMEN by HP Mouse Pad 200 pořídíte u nás od poloviny června za 399 Kč. Tvrdší OMEN by HP Hard Mouse Pad 200 bude v České republice dostupná od poloviny června za 349 Kč.

OMEN Mousepad 200.png
Měkčí varianta OMEN by HP Mouse Pad 200
OMEN Hard Mousepad 200.png
Tvrdší varianta OMEN by HP Hard Mouse Pad 200

Co říkáte na novinky, které pro nás HP připravuje? Už plánujete nákup?

Diskuze (2) Další článek: Cyberpunk 2077 v celé kráse: téměř hodina záběrů vám vytře zrak

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,