HP chystá čtrnáctipalcový notebook s Androidem a Tegrou

Společnost HP chystá nový notebook založený na platformě ARM a operačním systému Android od Googlu. Díky webu Notebookitalia unikly první detaily.

Notebook by měl mít oficiální název Slatebook 14 a bude mít čtrnáctipalcový dotykový displej s rozlišením Full HD (levnější varianta by prý měla mít nižší rozlišení). Uvnitř se bude ukrývat výkonná platforma Tegra od Nvidie se čtyřmi procesorovými jádry – pravděpodobně půjde o variantu Tegra 4.s 2 GB operační paměti a interní flash pamětí s kapacitou 16 GB.

hp_slatebook_14_1.jpghp_slatebook_14_2.jpg
HP Slatebook 14 s 14palcovým displejem, Androidem a Tegrou (Zdroj: NotebookItalia)

Ve výbavě nechybí klasika v podobě WiFi, Bluetooth nebo tří portů USB, obrazový výstup je řešený přes HDMI a k dispozici je slot pro sim a SD kartu, reproduktory Beats Audio nebo webkamera. Klávesnice je přizpůsobená pro systém Android.

hp_slatebook_14_3_beatsaudio.jpghp_slatebook_14_4_cover_fondo.jpghp_slatebook_14_6_porte.jpghp_slatebook_14_7_touchscreen.jpghp_slatebook_14_8_beats.jpg

Vzhledem k designu a předpokládané nízké ceně je trochu škoda, že se nejedná o chromebook, ale vzhledem k tomu, že se jde pouze o neoficiální informace, možná se dočkáme překvapení.

Diskuze (26) Další článek: Google připomíná projekt auta bez řidiče, poradí si i s cyklisty

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,