Hotový web za pár kliků - sitebuildery berou webařům práci

(Inzerce) Jediná nutná dovednost pro vytvoření webové stránky pomocí sitebuilderu je schopnost kliknout myší. Ale aby výsledek stál za to, je třeba vybrat ten správný.

Zatímco opravdoví odborníci na tvorbu rozsáhlých webových projektů a aplikací čekají, až je o práci připraví hyperinteligentní roboti, takže mají ještě chvíli čas, webaři, co smolí řemeslníkům a firmičkám prezentační stránky s telefonním číslem a adresou, se už mohou regulérně bát. S vhodným sitebuilderem dokáže funkční a slušně vypadající web snadno a rychle vytvořit i uživatel s bazální znalostí práce na počítači. Důležité je pouze zvolit si v záplavě CMS systémů ten správný.

Na popularitě stále více získává systém pro tvorbu a správu obsahu YOLA. Vsází na něj třeba významný evropský hráč na poli hostingu a registrace domén ACTIVE 24. Jednoduchost ovládání zde nejde na vrub kvality výsledného produktu. S trochou snahy lze snadno dosáhnout opravdu důstojných moderních webovek. V kombinaci se správně zvolenou, třeba evropskou, doménou představují ideální impuls pro konkurenceschopnost drobného českého podnikatele na celoevropském trhu. Spolehnout se na evropskou doménu je teď o to lákavější, neboť nyní je možné získat ji už za pouhých 49 Kč.

Chytni a pusť, to je to kouzlo

Důvodem oblíbenosti a vřelého přijetí od široké internetové populace tkví v mimořádně příjemném, intuitivním a snadném způsobu ovládání. Ten využívá systému nazvaného „Drag and drop“. Jak jednoduše to zní, tak jednoduše to funguje. Uživatel se po nalogování dostane přímo do editačního rozhraní. Nad pracovní plochou, která představuje dosud prázdný web, se nachází menu s jednotlivými kategoriemi widgetů.

Ať už jsou to základní objekty jako textové pole, obrázky a další, pluginy sociálních sítí nebo několik druhů formulářů, pro umístění do webu je jednoduše myší přetáhnete na požadované místo. Web tak snadno vytvoříte bez jakéhokoliv povědomí o HTML. Obrázky a další soubory lze nahrát pomocí jednoduchého webového uploaderu, není třeba FTP klient.

Celý publikační proces je osekaný takřka na dřeň. Jakmile budete se svým progresem spokojení, jedním klikem ho uložíte, dalším pustíte do světa. Samozřejmostí je stejně jako u podobných služeb čtrnáctidenní trial verze zdarma. Vyzkoušejte si jej sami, uvidíte, že vytvořit v tomto systému vlastní web není jenom jednoduché, ale i poměrně zábavné.

Další článek: Anand Shimpi končí v Anandtechu, nastupuje do Applu

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,