HomePack3000: Vše pro vaši domácnost

Balík programů obsahující čtyři aplikace, které vám pomůžou se správou domácích financí, návrhem bytu, skladováním a evidencí knih a datových nosičů.

Nemusíte používat při správě a organizaci své domácnosti spoustu různých programů od odlišných tvůrců, zvykat si pokaždé na jiné ovládání a především platit za každý jednotlivý kus. HomePack3000 vám nabízí celkem čtyři produkty – Domácí účetnictví, Bytový architekt, Malý sklad, Evidence knih, kazet apod. – za jednu cenu. S programy se domluvíte česky, takže neangličtináři nemusí mít obav o použitelnost tohoto produktu.

stáhnout program HomePack3000 6.02 Licence: shareware, 8,4 MB
Autor: Homepack
Web programu: fitlinie.cz


Domácí účetnictví

Tento program se zaměřuje na správu domácích financí. Do jisté míry se funkčně překrývá například s velice populárním produktem podobného zaměření RQ Money, ale jeho dovednosti jsou o poznání menší.Na úvod si v programu založíte svou domácnost, ve které vytvoříte základní údaje v podobě jejich členů, stálých příjmů a pevných plateb. Použít můžete rovněž již přednastavené vstupy, které se dají různě editovat.

ucetnictvi.png 
Kdo z rodiny nejvíc utrácí?

Zaznamenávat samozřejmě lze jakékoli (byť nepravidelné) finanční vklady i výdaje. Program pak vyhodnocuje saldo vaše rodinného účtu a nabízí přehled pomocí různých grafů podle zadaných kritérií, tabulek a dalších informací. Tyto informace můžete programem zálohovat nebo exportovat do Excelu či nechat přímo tisknout. Data lze pro lepší přehled také různě filtrovat a nechybí zde ani možnost takto citlivé informace opatřit heslem.

ucetnictvi2.png 
Vkládání příjmů a výdajů.

Bytový architekt

Pokud zařizujete nový byt, nebo hodláte přestavovat ten původní, hodí se vám pomocník, který podle zadaných výměr představí plánek místnosti. V té je pak možné pomocí několika málo úkonů rozmisťovat okna, dveře, nábytek a další zařízení. I u těch si samozřejmě nastavíte velikost. Přísloví – dvakrát měř, jednou řeš – je tu opravdu nasnadě. S nábytkem můžete všemožně manipulovat, posouvat ho, otáčet apod. Zjistíte tak, zdali se vám vše do pokoje vejde a jaké rozmístění zařízení je ideální.

architekt1.png 
I pod tímto si lze představit pokoj.

Nečekejte ale žádný graficky propracovaný editor, jak tomu můžete být zvyklí u jiných produktů tohoto zaměření. Nábytek je zde představován pouze geometrickými útvary v podobě obdélníků a elips, takže uživatel bude muset rozhodně zapojit vlastní fantazii. Na prostorové plánování ale takovýto spartánský editor bohatě postačí. Primární je tu rychlost a použitelnost. Rovněž zde nehledejte žádné pokročilé funkce. Vše základní ale program obsahuje.

architekt2.png 
Jednoduché vkládání oken a dveří.

Evidence a sklad

Již z názvu „Evidence knih, kazet“ je patrné, že jde o evidenční nástroj zaměřující se na knihy, hudbu a filmovou sbírku na různých nosičích. Celý program je velice prostý a veškeré funkce se tak točí pouze kolem vytváření a ukládání nových položek do seznamu. Můžete zde editovat název díla, autora, délku, přiřadit odpovídající obrázek či booklet a doplnit o vlastní popisek. Užitečnou funkcí je pak vedení výpůjček, kdy neztratíte přehled o tom, co kde jaký kamarád od vás utržil.

evidence1.png 
Co si dnes přečtu nebo prohlédnu?

Poslední aplikace nese název Malý sklad. Ta se v domácnosti hodí např. k evidenci věcí ve sklepě, kočárkárně či v kuchyni. Využít ji ale pro svou činnost mohou spíše menší firmy a živnostníci. Program funguje na principu vkládání položek, jejich finančním ocenění a sledováním jejich pohybu ze skladu do skladu či k prodeji. Rodinné využití je tedy sporné a v balíku pro domácnost tak Malý sklad představuje spíše malý přívěsek.

sklad.png 
Drahá výbava do kuchyně.

Zvlášť, nebo dohromady?

HomePack3000 je placeným produktem. Jeho cena činí 399 Kč. Pokud ale máte zájem pouze o jednotlivé aplikace, můžete si za výhodnější peníz koupit pouze je. Ceny jsou ale nastaveny tak (účetnictví a sklad za 299 a architekt a evidence knih po 199 Kč), že v případě zájmu o dvě aplikace se vám již vyplatí koupit si celý balík se vším, co obsahuje.

fsc.jpg

Diskuze (6) Další článek: Google Chrome OS – nový operační systém v roce 2010

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,