Holiday.com je na prodej, cena může překonat i 35 milionů dolarů

Doména Holiday.com jde do aukce, která se bude konat letos 5. listopadu. Společnost Breathe Luxury, která aukci pořádá, nazývá doménu „Svatým grálem cestovního ruchu“.

Společnost již dostala několik nabídek v řádu sedmimístných čísel, avšak pokaždé je odmítla, protože čeká vyšší cenu. Zájem také umocní tím, že aukci bude pořádat v rámci londýnské akce World Travel Market. Doména je v držení aktuálních majitelů již téměř 16 let, registrována byla 6. listopadu 1998.

Očekávaná cena okolo 35 milionů dolarů by mohla překonat či vyrovnat nejdražší domény vůbec: insurance.com (35,6 milionu dolarů) a privatejet.com (30,2 milionu dolarů). Naopak nikdo nepochybuje o tom, že sex.com prodaný za 13 milionů dolarů bude překonán.

V České republice se nejdražší kdy prodaná doméná týká také dovolené. V roce 2010 koupil Radim Jančura doménu dovolena.cz za cenu okolo 10 milionů korun, majitel žlutých autobusů a vlaků má na svědomí také koupi druhé nejdražší domény v historii českého internetu – v roce 2008 koupil letenky.cz za 3,5 milionu korun.

Diskuze (7) Další článek: Windows míří do nejnižší cenové, na trh jde tablet za 149 dolarů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,