Holandsko čeká blbuvzdorný počítač

Nizozemská společnost Secure Internet Machines chce v květnu zahájit prodej zařízení SimPC s přístupem k internetu, které mají být naprosto odolné vůči uživatelskému selhání. Základní model za 299 Euro připomíná standardní PC, v nabídce bude také bezdrátový model za 349 Euro a model zabudovaný do LCD panelu s cenovkou 479 Euro. Uživatelé zároveň budou muset platit měsíční poplatek 10 Euro za balík služeb jako je ochrana proti spamu a virům. Další nutný poplatek představuje připojení k internetu technologií DSL.

SimPC je určeno zejména seniorům nebo naopak pro děti a každému, kdo se nechce starat o to, v jakém stavu je jeho počítač. Uživatel si bude muset vystačit se základním aplikačním vybavením dodávaném s přístrojem, další aplikace není možné instalovat. SimPC neumožní ani stahování velkých souborů, vypalování CD nebo editaci videa, naopak umožní přístup k bankovním účtům velkých holandských bank.

Na naši prosbu o technické informace o SimPC zástupce výrobce odpověděl, ale pouze krátkou zprávou, podle které v tuto chvíli společnost tyto informace neposkytuje, k dispozici budou koncem dubna.

Zdroj: The Register

Diskuze (33) Další článek: Přehled cen digitálů (2. týden) - jedeme dolů

Témata článku: , , , ,