Notebooky | Kryptoměny | Těžba

Hodnota kryptoměn stoupla natolik, že těžaři vykupují už i nové notebooky s grafikami GeForce RTX 3000

Zlatá těžařská horečka je opět v plném proudu, a tak se nelze divit, že stále nejsou k dispozici nové desktopové grafické karty. Jak to ale podle posledních informací vypadá, bude možná problém i s notebooky, které mají nové mobilní grafiky řady GeForce RTX 3000 od Nvidie.

Těžaři už jsou totiž tak zoufalí, že začínají vykupovat i zmíněné nové herní notebooky a těží na nich Ethereum, které tento víkend překonalo historický rekord přes 1 700 dolarů. Bitcoin o víkendu rovněž překonal rekordních 40 tisíc dolarů, ale ten lze efektivně těžit už pouze pomocí specializovaných ASICů.

Výkup notebooků se přitom odehrává už u zdroje přímo v Číně i u výrobců a těžaři nakupují ve velkých počtech. Díky tomu jsou schopni dostat cenu níže a výrobce nemusí řešit komplikace a náklady s distribucí. Dle informací se těžaři navíc spokojí s minimální nebo dokonce žádnou zárukou, což je pochopitelně pro výrobce další velká výhoda.

Na webu Bilibili se dokonce objevilo i video, kde je prezentována vtipná situace – majitelka nového herního notebooku s GeForce RTX 3060 si zašla na kávu a v kavárně si zapnula notebook do elektrické zásuvky. Během 2 hodin si těžením kryptoměny ethereum vydělala 0,89 dolaru, což byla i cena vypité kávy. Ceny populárních kryptoměn ale stále rostou, takže je výhodnější je držet delší dobu, než je rovnou utrácet.

Diskuze (65) Další článek: Gartner: 10 % z nás začne bojovat proti sledování ze strany zaměstnavatele

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,