Hledejte tiskárny pro ženy

Už je pomalu pravidlem, že každé pondělí je na českém Internetu ohlášeno několik nových aktivit. Včera to byl nový vyhledávací server, server s informacemi o tiskárnách a server věnovaný především ženám.
Už je pomalu pravidlem, že každé pondělí je na českém Internetu ohlášeno několik nových aktivit. Včera to byl nový vyhledávací server, server s informacemi o tiskárnách a server věnovaný především ženám.

Novým vyhledávacím serverem je Archon, který je jakousi nadstavbou jiných serverů. Propojí se na několik různých českých vyhledávačů a z jejich výsledků vycucne odkazy na stránky. Výsledná podoba výpisu nalezených stránek je hodně obyčejná, byť server dovoluje nakonfigurovat titulní stranu několika různými způsoby. Jedno z úskalí serveru se projevilo již při jeho spuštění, Seznam začal jeho snahu bojkotovat a odmítal vracet výsledky, nakonec byl Seznam z prohledávání vyřazen. Důvod je pochopitelný. Vyhledávacím serverům to bere uživatele a zobrazování reklamních proužků. Když se na ně napojí robotek, nic z toho nemají. Proto bude ještě zajímavé sledovat, jaká bude budoucnost Archonu zejména z hlediska dohody s provozovateli vyhledávacích serverů.

Na adrese Printers.cz nehledejte reklamní web laciné české whisky, ale nový zpravodajský web věnovaný tiskárnám. Autorský tým není zatím nijak bohatý, zprávy jsou vybírány z tiskových zpráv cizích webů a jsou komentované. O projekt se stará firma NETservis s.r.o. Na Internetu se doporučuje zaměřit se na jednu konkrétní oblast, kterou umíte nejlépe a v ní vyniknout. Osobně mi připadá, že tiskárny jsou možná až moc úzký obor, no uvidíme, jak jim to pošlape.

Posledním ohlášeným přírůstkem je zpravodajský server Astarte, věnovaný jen a pouze ženám, rubriky jako vaření, šití, vyšívání, bytový design hovoří za mnohé. Není mi ale zatím moc jasný význam rubriky Kachna na divoko. To, že žen na Internetu přibývá, je známý fakt, proto budou přibývat i podobné servery. Astarte je děláno v systému Wpublisher, který slouží pro jednodušší zpravodajské weby. Jako muž nemohu hodnotit kvality článku o vizovickém pečivu nebo informační hodnotu článku o Majoránce, přesto bych řekl, že design by měl být více ženský, dělaný s větším citem. Astarte je ale hozená rukavice čekající na reakci.

Diskuze (2) Další článek: Poradna Živě – poraďte se s odborníky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,