Software | Google | Programování

Hledejte chyby v kódu a máte vyděláno. Google loni na odměnách za nalezené chyby vyplatil přes 150 milionů korun

Každý software obsahuje nějaké chyby a obzvláště pak u komplexních platforem, které tvoří největší technologické společnosti na světě. Google a další tak mají speciální programy pro odměny externích vývojářů, kteří naleznou v jejich kódu chyby.

A právě v této oblasti Google zveřejnil informace, že za rok 2019 vyplatil odměny v celkové výši 6,5 milionu dolarů, což je v přepočtu přibližně 160 milionů korun. Vzhledem k tomu, že tento odměňovací program funguje téměř deset let, vyplatilo se už více než 21 milionů dolarů.

Vyplacené odměny se přitom rok co rok zvyšují. Důvodem je nejen větší důležitost, protože systémy často používá stále více uživatelů, ale také vyšší konkurence technologických firem, které chtějí, aby experti hledali chyby u jejich softwaru.

V případě Googlu patří mezi nejčastější software, kde bezpečnostní experti hledají chyby, například mobilní operační systém Android nebo prohlížeč Chrome. Nechybí ale třeba ani vysoká odměna v podobě 1 milionu dolarů za vzdáleném spuštění kódu v bezpečnostní části Titan M na mobilním zařízení Google Pixel.

Diskuze (5) Další článek: Americká raketová ponorka vyrazila na moře s malými jadernými hlavicemi

Témata článku: , , , , , , , , , , ,