Hledáte práci?

Diskuze čtenářů k článku

Miloš Paclt  |  20. 04. 2001 19:10

Myslím, že kromě uvedených profesí budou stále chybět technologové t.j.lidé zabývající se vytvářením pracovních postupů pro jiné pracovníky-méně kvalifikované. Domnívám se, že tato profese je stále nedoceněná. Vytváření technologické dokumentace je velmi tvůrčí činnost a na ní často závisí rentabilita výroby. Technologickou dokumentaci posuzují také auditoři jakosti, jak mohou potvrdit firmy pracující dle ISO 9000.
Téma je příliš rozsáhlé pro reakci na článek, ale zasloužilo by podrobnější zkoumání v případě problémů firmy s jinak dobrými výrobky, kdo a jak tvoří technologii výroby.
Miloš Paclt

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
David Forman  |  20. 04. 2001 19:10

Myslim, ze tohle je presna definice problemu ktery resi zavedeni komplexnich informacnich systemu pro rizeni vyroby. Tam jde predevsim o snahu co nejprecizneji vyladit vnitrni procesy celeho podniku. Ne vzdy se to podari a ne vzdy ma dodavatelska firma ciste a transparentni umysly... A to ani nemluvim o neexistenci opravdu progresivni, psychologicko/statisticke personalistice, kterou u vetsiny pohrobkovych podniku proste ignoruji, hlavne z neznalosti. Dalsi problem: Lajdacky marketing, tedy kdyz uz vubec nejake marketingove pracoviste existuje.. To jsou mista, kde ma vetsina nasich podniku slaba mista, ktera by se dala s tu vetsi, ci mensi snahou odstranit. A tady bychom mohli hledat ony nevyplnene pozice pro mladou, inteligentni a tvorivou generaci. Vse se vsim souvisi...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor