Hlavní inženýr HoloLens přešel k Applu, chystá také virtuální realitu?

Na vstup do virtuální reality se připravují všichni „velcí hráči“. Microsoft vyvíjí své HoloLens, Facebook si vstupenku do virtuálního světa koupil prostřednictvím Oculus Rift a Google se zatím více soustředí na dostupnost a aplikace prostřednictvím cardboardu a vývojových nástrojů. A co Apple? Podle různých indicií se také on chystá virtuální realitu podchytit. Na jednu z dalších takových indicií teď upozornil 9to5mac – do od července Applu přešel Nick Thompson, do té doby vedoucí inženýr projektu HoloLens u Microsoftu.

495011351 
S HoloLens uvidíte v prostoru víc než ostatní 
HoloLens (01).jpgHoloLens (02).jpgHoloLens (03).jpg 
Futuristické brýle HoloLens. Vyboulené krycí sklo skrývá projekční skla před očima a také řadu kamer a senzorů.

Zatím to ale vypadá, že se Apple nepustí do projektu virtuální, nýbrž rozšířené reality. Virtuální realita „odřízne“ uživatele od okolního světa a nabídne mu jiný, virtuální. Takto například fungují brýle Oculus Rift. Rozšířená realita dodá virtuální prvky do reálného světa, který uživatel nadále vidí. Tak funguje HoloLens a stejným způsobem by mohly fungovat například mapy v iOS. Aplikace pro iOS 9 už s tím počítá a ne nadarmo Apple zjara koupil startup Metaio, který se rozšířenou realitou zabývá.

Apple si vždy uměl vývoj nových produktů dobře utajit a nejinak je tomu i tentokrát. Oficiální zprávy nejsou žádné a i ty neoficiální nejsou nijak konkrétní. Že ale Apple něco virtuálního chystá, to uvádí i jiné zdroje, ale stále jsou informace založeny víceméně na sledování snahy Applu získávat odborníky z oboru. Přetahuje od konkurence a před časem nabízel i veřejně pozice pro vývojáře z oblasti virtuální či rozšířené reality.  

Diskuze (13) Další článek: Testlab: Aktuální 15,6" notebooky s cenou do 16 tisíc

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,