Hitparáda roku 2003

Jaká témata vás v minulém roce nejvíce zajímala, jaké články se v jednotlivých měsících nejvíce četly? V tomto přehledu najdete všechny články, které čtenáři pokládali za nejzajímavější.

Leden

Srovnávací test - 6 optických myší

Optika zasáhla naše domovy a začala nemilosrdně vyhánět starší kuličkové hlodavce. V našem testu jsme porovnali šest různých modelů a určili vítěze. Kdo si odnesl vavříny? Logitech, Microsoft nebo někdo úplně jiný?

Únor

Velký přehled procesorů AMD Athlon XP

Chtěli byste si pořídit levný a přitom výkonný procesor? Každého asi napadne Athlon XP. Tento procesor ovšem může nabídnout ještě mnohem více, pokud víte, po jaké revizi sáhnout.

Březen

Třináct DDR pamětí v testu - jaká je nejlepší?

Ceny pamětí dnes klesly po dlouhé době na více než přijatelnou úroveň. Proto si nejeden člověk říká, zda svůj systém nerozšířit o nějaký ten modul, a právě pro ty jsme provedli test celkem 13 DDR SDRAM modulů, které jsou v současné době na trhu. Co si tedy za svoje peníze odnesete?

Duben

DVD Shrink: ještě lepší než DVDXCopy

Tento program umí vše, co potřebujete k zálohování filmu na DVD: kopie jedna ku jedné, snížení kvality, aby se film vešel do 4,7 GB, ořezání filmu, vypuštění nepotřebných bonusů nebo zvukových stop. A to nejlepší: tento program je zdarma!

Květen

Satelitní internet za 400 Kč měsíčně?

Před rokem jsme rozvířili poklidné vody českého internetu kontroverzním článkem o jednosměrném satelitním internetu, který vyvolal spoustu negativních i pozitivních reakcí. Po jedenácti měsících se s tímto tématem opět vracíme, abychom vám podrobněji objasnili jednotlivé možnosti satelitního připojení včetně změn, které se za tuto dobu udály.

Červen

Recenze: PixelView GeForce FX5200 Ultimate

Dostali jsme na testy grafickou kartu PixelView GeForce FX5200 Ultimate od méně renomovaného výrobce Prolink. Jak je již z názvu karty patrné, je osazena nejslabším modelem grafického procesoru z týmu FX čipů. Cílem našeho testování bylo zjistit, jak si povede v porovnání se svojí přímou konkurencí ze segmentu nízkovýkonných 3D akcelerátorů.

Červenec

Recenze Prolink PixelView FX5600: zlatý střed

Po dobrých zkušenostech s kartou Prolink FX5200 Ultimate jsme otestovali také výkonnější model FX5600. U modelů FX5600 vystupuje do popředí otázka, zda se jim podaří nahradit velmi oblíbenou řadu GF 4 Ti (hlavně 4200) a také zda čip FX5600 upevní pozici společnosti nVidia na trhu.

Srpen

LCD monitor AOC LM919: Velmi dostupných devatenáct palců

Nastal již soumrak klasických CRT monitorů? Boří nejnovější modely LCD panelů poslední mýty, které je od svého vzniku provázejí? I o to se snaží zatím poslední model LCD panelu LM919 od společnosti AOC.

Září

Velký test základních desek pro procesor Pentium 4

Otestovali jsme sedm základních desek pro procesor Pentium 4. Liší se svým výkonem, vybavením i renomé, které si ta která značka dokázala vydobít. Testování bylo velmi obtížné a časově náročné. Budeme rádi, pokud v článku najdete informace, které vám třeba pomohou při rozhodování co koupit.

Říjen

Megatest Computeru: 14 počítačových reproduktorových sestav systému 5.1

Znáte ten báječný pocit, když jste v kině obklopeni zvukovými efekty? Totéž si můžete dopřát i v klidu a pohodlí domova na počítači. Můžete se nechat vtáhnout do děje ve svém oblíbeném DVD filmu nebo se přenést do arény v Unreal Tournamentu 2003. Vše, co k tomu potřebujete, je kvalitní reproduktorová soustava systému 5.1.

Listopad

Megatest Computeru: 22 základních desek pro AMD

Jestli stojíte před volbou nové základní desky, není vám co závidět. Trh nabízí nepřeberné množství modelů, které se liší výbavou, formátem, množstvím integrovaných komponent a především cenou. S výběrem nejlepší varianty vám pomůže náš velký srovnávací test, ve kterém změřily své síly základní desky čtrnácti výrobců.

Prosinec

Čtenáři Živě: Jiří Devát odpovídá na vaše dotazy

Jiří Devát, generální ředitel společnosti Microsoft pro Českou a Slovenskou republiku, zodpověděl několik desítek často ostrých dotazů od vás čtenářů. Chcete znát jeho názor na open source, BSA, případně cenovou politiku Microsoftu?

Váš názor Další článek: Střední hrozba – červ Gluber B

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,