4K | Nvidia | Televize

Herní velkoplošné 65" monitory od Nvidie odloženy na rok 2019, cena bude přes 100 000 Kč

Začátkem tohoto roku Nvidia ukázala, jak si představuje hraní počítačových her na velkoplošných 4K televizích s podporou HDR a G-Sync. Vlastní řešení od Nvidie se dle původních plánů mělo ještě tento rok. Bohužel to vypadá, že se tento termín nepodaří splnit, jak upozornila redakce Videocardz.

Herní panely budou mít 65palcovou úhlopříčku s rozlišením 3840 × 2160 bodů a obnovovací frekvenci až 144 Hz. Typ panelu bude IPS s velmi dobrým barevným rozsahem DCI-P3. Nebude chybět ani podpora G-Sync a HDR. Abyste si na takovém monitoru užili herní zážitek na maximum, to znamená ve 4K a 144 FPS, nebudou při Ultra nastavení ve hrách možná stačit ani dvě GeForce RTX 2080 Ti za 70 000 Kč s DPH.

acer-bfgd-big-format-gaming-display-angled.jpgasus-bfgd-big-format-gaming-display-angled.jpghp-bfgd-big-format-gaming-display-angled.jpg
Jednotliví výrobci se budou lišit jen provedením stojanu

Obzvlášť po zapnutí ray tracingu, který je opravdu velmi náročný na výkon grafické karty. Je evidentní, že takové herní řešení nebude pro každého, takže půlroční odložení asi moc lidí trápit nebude. Nvidia už dříve oznámila i ceny, které budou kolem 100 tisíc korun s DPH.

Diskuze (20) Další článek: Tim Cook už je šéfem Applu 7 let, vybral si ho sám Steve Jobs

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,