Herní nálož u MSI: notebook s desktopovými GTX 980 ve SLI a počítač v batohu pro pohodlnější VR

  • MSI dokázalo do notebooku zakomponovat dvojici desktopových karet GTX 980
  • Při hraní ve VR budeme nosit počítač na zádech
  • MSI oficiálně ukázalo GTX 1080

Příští týden bude patřit veletrhu Computex, na který si mnohé společnosti nechávají premiéry nových produktů. Mezi nimi by mělo patřit například AMD a uvést nové grafiky Polaris. S předstihem se však přihlásilo MSI a ukázalo značné množství herního hardwaru od notebooků, přes desktopy a All-in-one počítače až po základní desky a grafiku GTX 1080.

Desktopové SLI v notebooku

Extrémní výkon v notebooku jsme viděli minulý měsíc u modelu Predator 17 X od Aceru, který obsahuje desktopovou kartu GTX 980. MSI však zašlo ještě dál a vyrobilo notebook GT83 Titan SLI, který obsahuje hned dvojici těchto karet zpřažených do zapojení SLI. Vedle nich můžeme počítat s procesory Skylake a mimo jiné taky s mechanickou klávesnicí, kterou dodal SteelSeries. Ta využívá mechanické snímače Cherry MX a nechybí ani stylové podsvícení. Docela by nás zajímalo, jak bude vypadat napájecí adaptér k tomuto stroji.

image005.png
MSI GT83 Titan SLI

Levnější verze ponese označení GT73 Titan SLI, která již obsahuje grafické karty určené do notebooků – dvojici GTX 980M. V zapojení SLI však jejich herní výkon překoná jednu desktopovou GTX 980. Oba notebooky jsou připraveny nejen pro virtuální realitu, ale díky dostatečnému počtu výstupů také pro hraní až na třech monitorech.

Pro méně náročné hráče, kteří zároveň od notebooku vyžadují mobilitu, si MSI připravilo model GS73. Ten staví na hliníkovém těle a grafické kartě GTX 970M. I zde se o klávesnici postaral SteelSeries, nicméně provedení je již běžné membránové.

gs73.jpg
MSI GS73

Svobodné VR

Aktuální zařízení pro virtuální realitu HTC Vive i Oculus Rift mají poměrně nepříjemnou vlastnost – pohyb omezují kabely vedoucí do počítače. MSI se rozhodlo, že tento zádrhel vyřeší značně radikální cestou – počítač postaví do batohu, který bude hráč přenášet na zádech. MSI Backpack PC je vybaven standardním procesorem Intel Core i7 a grafikou GTX 980.

Netradiční zpracování se bude hodit také při cestách na LAN party. Ostatně Acer vyřešil problém přenášení tím, že pro zmenšenou skříň počítače Predator G1 vyrobil i cestovní kufr. Jak vidno, nositelnosti ani zdaleka nemusí mít pouze podobu hodinek nebo náramků.

backpack.jpg
MSI Backpack PC

Nekompromisní desktop

Kromě mašiny v batohu se MSI pochlubilo také desktopovou sestavou Aegis. V ní výrobce použil procesory Skylake řady K s odemčeným násobičem. Tím pádem je jejich přetaktování velmi snadné – v tomto konkrétním případě stačí stisknout logo na předním panelu. Tím dojde ke zvýšení taktu o 15 %. Kromě toho MSI udává, že bude sestava obsahovat poslední grafickou kartu od Nvidie, což by ukazovalo na GTX 1080 případně GTX 1070.

aegis.png
MSI Aegis

Pro systém a data je připravena disková konfigurace, kterou MSI nazývá jako Super RAID 4. Obsahuje dvojici NVMe SSD disků v PCIe 3.0. Výrobce udává maximální přenosovou rychlost tohoto řešení 3 300 MB/s.

Nové desky i GTX 1080

MSI ukázalo také nový hardware, kdy přednost dostaly základní desky. První z nich, X99A gaming Pro Carbon nabízí třeba možné vyvedení USB-C na přední panel skříně a také slot M.2 pro připojení rychlého SSD. A protože se jedná o herní desku, nechybí ani LED diody pro pořádné podsvícení.

gamingprocarbon.png
X99A gaming Pro Carbon

Druhá deska X99A Xpower Gaming obsahuje rovněž USB 3.1, v tomto případě však v obou provedeních – C i standardním A. nechybí čtveřice PCIe pro zapojení čtyř karet do SLI či CrossFre.

MSI také oficiálně ukázalo GTX 1080, byť pouze ve Founders Edition, která využívá referenčního návrhu.

msi_gtx1080.png
MSI GTX 1080 Founder Edition
Diskuze (2) Další článek: Další velký hráč láme hůl nad malými mobilními platformami. PayPal nadále počítá jen s Androidem a iOS

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,