Facebook | Oculus

„Hej Facebook.“ Zuckerbergova síť vyrukovala s vlastním aktivačním povelem

Pokud rádi komunikujete se svými chytrými zařízeními pomocí hlasových povelů, pak jste zřejmě sžití s aktivačními hláškami „Ok Google“, „Hej Siri“ či „Alexa“. Probouzí se tak přítomné hlasové asistentky. Nemusí to však být omezené jen na ně. Se svou hláškou přišel i Facebook, jeho zařízení nově můžete aktivovat pomocí věty „Hej Facebook“.

Novinka se dle prohlášení firmy týká Oculusu Quest 2, hlasovým povelem zařízení probudíte, takže celý VR zážitek můžete prožít bez stiskávání tlačítek. Server The Verge nicméně odhalil, že hláška od tohoto měsíce funguje i na chytré reproduktory Portal, které dosud nabízely povel „Hej Portal“.

Ani u jednoho zařízení zatím není používání věty „Hej Facebook“ povinné, povel je pouze dostupný v nastavení. Má to být kvůli obavám, že lidé s možností nebudou spokojení, což zní jako něco, k čemuž dojde, jelikož volat „Hej Facebook“ na Oculus Quest zní přinejmenším zvláštně. Proč nebyla zvolena hláška „Hej Oculus“, není jasné.

U Portalu novinka celkem dává smysl, Facebook se dlouhodobě chlubí tím, že jde o zařízení z jeho továrny. V obou případech to ovšem bude lidem jen ještě více připomínat, jak moc rozšířená prezence největší sociální sítě je.

Diskuze (3) Další článek: Perseverance jako na dlani. Podívejte se na nejlepší fotografie a tajemství, která ukrývají

Témata článku: , , , , , , , , , , ,