Heart of Gamers má nové sestavy. Jsou zaměřené na luxusní high-end

Mezi českými herními sestavami se poměrně nedávno zabydlela značka Heart of Gamers, která nyní oznámila druhou generaci svých herních počítačů. Stroje jsou zajímavé nejen solidně vyváženým výkonem a kvalitní skříní, ale i servisem, kterého při skládání vlastní sestavy dosáhnete jen těžko.

HoG_II_Basic_01.jpg
Sestavy jsou poskládány do skříní NZXT

V nabídce najdete trojici počítačů lišící se výkonem; kromě základního modelu jsou na výběr sestavy označované jako Pro a Elite. Do všech verzí montuje výrobce procesory Intel z rodiny Skylake. V případě základní konfigurace je to Intel Core i5-6500 (3,2 GHz; turbo 3,6 GHz). U nejdražšího modelu potom Intel Core i7-6700 (3,4 GHz; turbo 4,0 GHz). Hlavním prvkem herních sestav jsou samozřejmě grafické karty. U nejlevnějšího modelu, jenž vyjde na 37 990 Kč, je to Geforce GTX 970 ve verzi čtyřgigabajtového Asusu Strix. Prostřední verze Heart of Gamer Pro je vybavena grafikou AMD R9 Fury opět od Asusu. Nejdražší Elite potom staví na GTX 980Ti. Za tu si řekne výrobce o 57 990 Kč.

HoG_II_Basic_02.jpgHoG_II_Basic_07.jpg

Pokud se nebudou některé parametry zamlouvat, přímo na webu je možnost nakonfigurovat sestavu podle svých představ. Příplatky přitom nejsou nijak drastické. Pokud například základní SSD disk pro systém s kapacitou 250 GB u modelu Elite budete chtít vyměnit za 500GB model, připlatíte jen 1 500 Kč.

Všechny sestavy jsou montovány do povedených skříní NZXT s velmi dobrými možnostmi pro vyvázání kabelů i přidání vodního chlazení. Na počítače Heart of Gamers poskytuje výrobce nadstandardní pětiletou zárukou, v jejímž průběhu garantuje dvojí kontrolu včetně vyčištění. Kromě toho slibuje řešení případných oprav do sedmi dnů včetně bezplatného vyzvednutí u zákazníka a dopravy zpět.

Samozřejmě nás zajímalo, kolik zákazník ušetří v případě, že si totožnou sestavu složí sám. Kromě jiného samozřejmě přijde o servis a garanci funkčních komponent. V případě základního modelu Heart of Gamers je to částka kolem dvou tisíc.

Diskuze (13) Další článek: Apple TV se naučí přehrát videa z NASu. Dorazila aplikace Infuse

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,