HD DVD přehrávač pro XBox 360 překvapí cenou

Na rozdíl od konkurenční Sony se Microsoft nerozhodl integrovat mechaniku na nový typ médií přímo do své herní konzole, ale nabízí ji jako doplňkovou výbavu. Sám Microsoft tento krok prezentuje snahou dát zákazníkovi volbu, nicméně v pozadí nelze nevidět snahu o snížení pořizovací ceny a tedy zvýšení atraktivity XBoxu 360. Po internetu kolují zvěsti, že přídavný HD DVD přehrávač se bude v USA prodávat za cenu kolem 200 dolarů. U nás by tedy mohl stát kolem 7 000 korun. To by jej činilo v současné konkurenci velmi levným.

Zaměstnanec Microsoftu, Larry Hyrb z produktové skupiny XBox, komentoval spekulace o ceně: „Jedno vám mohu říci jistě: Bude to bezpochyby nejlevnější HD DVD přehrávač, jaký bude možno v době vydání koupit.“ Nízká cena může být přičtena faktu, že veškeré zpracování obrazu a zvuku se neděje přímo v přehrávači, ale až v samotném XBoxu.

Zařízení bylo navrženo Microsoftem, ale vyrábí jej společnost Toshiba. Na zadní straně najdeme dva USB 2.0 porty stejně jako výřez umožňující vsadit bezdrátový síťový adaptér pro XBox 360. Přehrávač by se měl dostat do obchodů v USA v posledním čtvrtletí tohoto roku.

Zdroj: DailyTech

Diskuze (11) Další článek: Chello končí, vystřídá jej UPC vysokorychlostní internet

Témata článku: , , , , , , , , , , ,