HBO Max bude další konkurent Netflixu. Láká na Přátele a exkluzivity od WarnerMedia | Zdroj: WarnerMedia

Zdroj: WarnerMedia

HBO Max bude další konkurent Netflixu. Láká na Přátele a exkluzivity od WarnerMedia

HBO nabízí službu Go, v Americe k tomu ještě HBO Now a na jaře 2020 vyjde s novinkou HBO Max. Bude to filmový internetový kanál za paušální předplatné a jeho vlastník HBO WarnerMedia s ním půjde přímo proti Netflixu, Hulu, Amazon Prime, chystanému Disney+ a Apple TV+ a dalším službám.

Co nabídne HBO Max navíc? Hlavně exkluzivní obsah skupiny WarnerMedia. Výslovně se uvádí například seriál Friends (Přátelé), který proto brzy zmizí z Netflixu. Jestli se tam na něj plánujete podívat, je možná nejvyšší čas začít. 

Mezi další konkrétní exkluzivní tituly z plánované kolekce deseti tisíc hodin prémiového obsahu patří třeba Batwoman, seriál Fresh Prince of Bel Air nebo Pretty Little Liars (Prolhané krásky). Ty jsou teď také na Netflixu.

V rodině WarnerMedia je také distributor Warner Bros, kterému patří práva k filmům o Harry Potterovi, série Pán prstenů, Wonder Woman a další megafilmy.

Vše ale zatím bude pouze na americkém trhu – není jasné, jestli se HBO Max dostane do Evropy.

Filmový divák může mít na jednu stranu radost, že se k němu takové filmy legálně dostanou. Dá se pochopit, že filmové společnosti si samy bez prostředníků chtějí sáhnout na peníze koncových zákazníků, pro ně je to ale zase další rozdrobení nabídky.

Určitě si přečtěte

Články odjinud