Google Hangouts | Komunikace

Hangouts to mají spočítané. Google oznámil datum, kdy službu začne vypínat

Google aktuálně rozeslal e-mail administrátorům firemních G Suite účtů, kde informuje o konci klasických Hangouts. Od dubna zapne nový Chat a Meet všem uživatelům a k postupnému vypínání staré služby dojde v říjnu. U běžných uživatelů se změny projeví s několikaměsíčním zpožděním.

Google již v roce 2017 oznámil dvě nové služby postavené na Hangouts – Chat a Meet. Ty měly být pouze pro firemní zákazníky jako konkurence Slacku. Mezi běžnými uživateli se ale nepodařilo protlačit Allo a Google tak celou strategii přehodnotil. Zatímco zmíněné Allo ukončil a zaměřuje se na RCS, což je náhradou klasických SMS, zbývající uživatele převede právě na firemní Chat.

V první fázi, počínaje 16. dubnem 2019, zapne všem uživatelům v rámci G Suite účtů, kteří měli aktivované klasické Hangouts, službu Hangouts Chat a Meet, přechod ale bude dobrovolný. Od října pak začne starou službu postupně vypínat. V mezičase plánuje Google doplnit všechny funkce, které Chatu chybí oproti klasickým Hangouts.

Běžných uživatelů se změna dotkne se zpožděním a Google je začne migrovat až v momentě, kdy bude mít zcela vyřešené firemní zákazníky, pravděpodobně tak nastane až příští rok. I tak to ale mají klasické Hangouts spočítané a pokud nechcete přecházet na novou službu, která je přeci jen více zaměřená na firemní služby, budete se muset poohlédnout jinde.

Diskuze (13) Další článek: Největší konkurent Netflixu není HBO, ale hra Fortnite

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,