Handspring s mírnou evolucí

Dnes Handspring představí inovované modely Visorů, které nahradí dva stávající modely.
Visor Pro a Neo nahradí v nabídce Handspringu Visory Platinum a Deluxe. Visor Pro je tím z lepších modelů. Obsahuje 16 MB paměti a 33 MHz procesor Dragonball. Neo proti tomu obsahuje jen 8 MB paměti.

Pro Handspring nejsou nové modely něčím výrazně novým. Nepřichází s podporou nových typů paměťových karet, nepřidávají nějaké nové vychytávky. Jedná se především o mírná vylepšení v mezích možnstí. Dokonce se neaktualizoval ani operační systém. V současné době bychom již spíše čekali PalmOS 4, nové Visory ale nadále budou používat PalmOS 3.5.2h - tedy Handspringem upravený základní systém.

V miulosti byl Handspring tím, kdo ukazoval Palmu, kudy by se měly Palmy ubírat, nyní to ale může vypadat, že Handspringu trochu dochází dech. Pro Handspring je ale tato aktualizace produktové řady podobně zanedbatelná. Velké šance si Handspring slibuje především od nového integrovaného kapesního počítače s mobilním telefonem. VisorPhone nebyl nějakým výrazným obchodním úspěchem, ale pomohl Handspringu otestovat trh a otevřít nové prodejní kanály. Nové chystané počítače již vypadají o poznání zajímavěji, budeme si ale na ně ještě pár týdnů počkat. Proto lze tak nové modely brát i jako důkaz existence Handspringu. Rychlejší procesory jistě potěší, ale je to jen evoluce, ne revoluce.

Váš názor Další článek: Notebook na odpis

Témata článku: , ,