Hackeři z Czechurity napadli web české UniCredit Bank. Nešlo o DDoS

Česká hackerská skupina Czechurity dnes odstavila web tuzemské pobočky UniCredit Bank. Šlo o krátký pětiminutový výpadek a web už nyní normálně funguje. Útok nebyl veden pomocí DDoS útoků, ale jednalo se o skutečné hackerské proniknutí. Další bankovní systémy UniCredit Bank údajně napadeny nebyly.

Na webu unicreditbank.cz byla vystavena zpráva od Czechurity s nadpisem „Unicreditgang“ a doprovodným textem: „Vítejte na nových stránkách. S lítostí musíme oznámit, že se nám veškeré vaše peníze někam ztratily.“

„Útok jsme zaznamenali, nešlo o DDoS,“ potvrdil pro Connect.cz mluvčí UniCredit Bank Petr Plocek. „V současné době už je vše v pořádku a žádné další systémy, jako třeba e-banking, napadeny nebyly,“ doplnil. Banka prozatím více informací nemá k dispozici.

O tom, že se nejednalo o DDoS útok, informovali sami hackeři z Czechurity: „DDoS? Ne, děkujeme. Preferujeme skutečné umění,“ stálo na hacknutém webu.

Čeští hackeři už 26. února upozorňovali, že „něco“ chystají. „Stále velice válíme a vy znovu čekáte. Zůstaňte naladěni,“ píše se na jejich Twitteru. Dnešní zpráva informující o útoku pouze dodává jednoduché „lol“.

Je možné, že se hackeři chystají také k dalším krokům. Na napadeném webu totiž informovali o tom, že na Twitteru zveřejní další informace. Czechurity už dříve napadli servery společnosti CS Link. Nejdříve na napadení webu pouze upozornili a později, v reakci na prohlášení zástupců CS Link, zveřejnili i databázi zákazníků společnosti.

Aktualizováno (17:04): Hackeři zřejmě skutečně plánují zveřejňovat další informace. Aktuálně informují o tom, že heslo pro administrátora bylo „Banka123“. „Je to vůbec možné? ROFL,“ píší.

Diskuze (34) Další článek: Malý a výkonný počítač Xi3 Piston už je možné předobjednat

Témata článku: , , , , , , , , , ,