GTS investuje 3 miliardy do expanze

Do konce roku 18 dalších měst a během prvního čtvrtletí roku 2001 chce mít připojeno celkem 25 měst.
Do konce roku 18 dalších měst a během prvního čtvrtletí roku 2001 chce mít připojeno celkem 25 měst.

Celkový objem investic z mateřské Global TeleSystems Inc. dosáhne tří miliard korun, GTS přitom předpokládá, že tržby za rok 2 000 dosáhnou 1 miliardy korun a pro rok 2001 plánuje tržby ve výši 1,5 miliardy korun.

David Schoch, Country manager GTS pro Českou a Slovenskou republiku říká: “Expanze do 25 měst během jednoho roku dokazuje, že GTS myslí svou přípravu na liberalizaci telekomunikačního trhu vážně. V příštích měsících plánujeme vybudovat dalších 6 regionálních poboček a počítáme s dalším rozvojem. Jsem přesvědčen, že řada měst uvítá možnost volby výhodných telekomunikačních služeb a vytvoření nových pracovních míst, které GTS přinese”.

Živě komentuje: Před uvolněním monopolu logicky všichni budou šroubovat výkon na maximální otáčky. Poku chce hrát GTS významnější roli i v oblasti hlasových služeb, bude muset zlepšit svou pozici. Konkurence totiž pochopitelně nebude zahálet a nedávný vstup rakouského telekomu do VOL naznačil, v jakých částkách se budeme pohybovat. Podle průzkumu Taylor Nelson Sofres z června 2000 není pozice GTS mezi poskytovateli Internetu příliš silná ze silné pětky (IOL, VOL, WOL, Contactel, GTS) je spolehlivě na posledním místě kde jej s 2,8 procenty od předposledního Contactelu dělí 16 procent. Ostatní rozdíly přitom nejsou tak významné. GTS tedy bude muset zvýšit svou přítomnost v regionech a vybudovat si výrazně silnější startovní pozici při zahájení liberalizace. Na jeden koláč tu je nechystáno spousta hladových.

Diskuze (2) Další článek: Matrox rozšiřuje G450 o televizní tuner

Témata článku: , , , , , ,