Grisoft představil nový produkt: AVG Rescue CD

Společnost Grisoft uvedla na trh AVG Rescue CD, nástroj pro vyčištění PC napadeného viry a spywarem. Produkt je určený zejména IT profesionálům, kteří zajišťují správu sítí v menších firmách bez kvalitního zabezpečení.

Jedná se o bootovací CD disk založený na operačním systému Windows PE, vybavený antivirovým programem AVG, antispyware nástrojem a komplexní sadou administrátorských nástrojů pro systémovou správu a záchranu systému (editor registru, nástroje pro správu souborů, testování integrity disků, detailní konfigurace síťového prostředí…).

Po nastartování z tohoto CD se uživatelům zpřístupní data na discích se souborovými systémy FAT, FAT32 a NTFS, se kterými dále mohou pracovat dostupnými nástroji. Zajímavou vlastností je možnost aktualizace databáze škodlivých kódů až po startu CD, není nutné vypalovat CD s aktuální virovou databází předem.

Produkt je licencován na principu časově omezeného předplatného, roční předplatné v současné chvíli přijde na 3490 Kč. Pokud jste již majiteli některého dalšího produktu Grisoftu, můžete ušetřit tisícikorunu.

Na našem trhu již existují i podobné nástroje konkurenčních firem – například Avast! 4 Bart CD. Jednotlivým řešení se v brzké době podíváme „na zoubek“ i v podobě detailnějších recenzí.

 


 

Diskuze (60) Další článek: TOP žebříček malware za listopad 2006

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,