GRISOFT dnes uvolnil ewido anti-spyware 4.0

Tuzemská společnost GRISOFT dnes na trh uvedla novou vylepšenou verzi produktu ewido antispyware. Tento produkt získala akvizicí německé společnosti ewido networks v dubnu tohoto roku.

Podle publikovaných informací jsou vylepšeny techniky detekce spyware, doplněny nové funkce, bylo zjednodušeno uživatelské rozhraní a byly sníženy nároky na systémové prostředky Mezi novinky verze 4.0 patří mimo jiné i možnost automatického spouštění prohlídky systému v předem stanoveném čase či nástroje pro tvorbu pravidel skenování.

ewido anti-spyware je podle GRISOFTu dalším prostředkem prevence před škodlivým software, doplňujícím antivirovou ochranu a firewall, který byl do produktové řady AVG zapracován v loňském roce. Pro odhalení nežádoucích programů používá ewido kromě klasické databáze známého spywaru také heuristickou analýzu a poradí si i s komprimovanými a relativně složitě chráněnými programy.

GRISOFT se nyní podle ředitele vývoje produktu Petra Klapprodta soustředí na minimalizaci nutnosti zásahů do provozu ze strany uživatelů, tedy aby aktualizace programu, detekce a odstraňování škodlivého software, probíhala v co největší míře automaticky, bez nutnosti zásahů uživatele.

ewido anti-spyware 4.0 mohou uživatelé získat z webových stránek společnosti Grisoft na adrese www.grisoft.cz, přičemž majitelé starší verze ewido anti-spyware 3.5 ji mohou získat bezplatně. Majitelům komerčních verzí AVG nabízí GRISOFT možnost nákupu ewido anti-spyware s 30% slevou. Noví zákazníci mohou využít nabídku zvýhodněné koupě obou produktů ve speciálních balíčcích s cenou od 1.033,- Kč na 1 rok. Zejména pro domácí uživatele je určena bezplatná verze ewido anti-spyware s omezeným množstvím funkcí.

Zdroj: Grisoft

Diskuze (22) Další článek: Karty s GeForce 7600 pro AGP, budou ještě co platné?

Témata článku: , , , , , , , ,