Software | Intel | Grafické karty

Grafiku od Intelu můžete ve Windows 10 nastavovat přes novou aplikaci

Intel uvedl zcela přepracovanou aplikaci kontrolního panelu (Intel Graphics Command Center), která je určena pro ovládání a nastavení integrovaného grafického čipu. Místo současného jednoduchého a nudného designu přešel na modernější formu, která zahrnuje řadu grafických prvků a otevírá nové možnosti.

Dá se předpokládat, že je to příprava na samostatné grafické karty, které chce Intel začít nabízet od příštího roku. Už minulý rok začal Intel lákat na to, že v roce 2020 představí vlastní výkonnou desktopovou grafickou kartu, která bude soupeřit s nejlepšími modely od Nvidie a AMD.

Rozhraní aplikace umožňuje snadné nastavení jak z oblasti her, tak i multimédií nebo pokročilého nastavení pro náročné. Jedná se ale o první verzi, která bude v budoucnu ještě dále rozšiřována.

Očekáváme, že se Intel bude inspirovat například u Nvidie, která má ve vlastním softwaru pro grafickou kartu i takové vychytávky, jako je nahrávání obrazu, sdílení obrazovky, propojení se streamovacími službami a podobně.

Aplikace o velikosti 87,1 MB je již dostupná na oficiálním Microsoft Store. Vyžaduje operační systém Windows 10 ve verzi 1709 a novější a minimálně šestou generaci procesorů Intel Core.

Diskuze (8) Další článek: Sledujte živě výstup do volného vesmíru. NASA vesmírnou procházku streamuje na YouTube

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,