Grafické karty | Slevy | Radeon RX 6000

Grafika pro Full HD za rekordně nízkou cenu. Radeon RX 6600 teď koupíte za 7,5 tisíce

Oživeno 17:30 | Karty se už za původní cenu 7490 Kč vyprodaly, teď jsou na Smarty.cz za 8490 Kč. To je pro RX 6600 pořád nejlepší nabídka na trhu, ale za „devítku“ už jsou běžně dostupné i modely jiných výrobců a v obchodech, které mohou být pro někoho výhodnější v jiném ohledu.

Po dvou letech mizerné dostupnosti grafických karet už to zase vypadá o trochu růžověji. Na Smarty.cz koupíte AMD Radeon RX 6600 za 7490 Kč. Jde o variantu Mech 2X od MSI s 8 GB videopaměti. Ta má podle GPU Reportu velmi dobrý chladič, u něhož si ale budou muset netopýři trochu snížit otáčky, protože MSI ve výchozím stavu upřednostňuje nízké teploty před nízkým hlukem.

Radeon RX 6600 dorazil loni v říjnu a měl se prodávat za doporučenou maloobchodní cenu 9000 Kč. Kvůli čipové krizi se ale za tolik nikde neprodával a ještě začátkem roku byl za dvojnásobek. Až teď ceny klesají k oněm devíti tisícům. Model na Smarty je tak nejvýhodnější nabídka vůbec, ani karty jiných výrobců nekoupíte levněji.

„Šest tisíc šestistovka“ cílí na hráče s monitory s rozlišením 1920 × 1080 px, kde můžete u nových her v nastavení ultra a bez ray tracingu čekat snímkovací frekvenci okolo 100 fps, ve 2560 × 1440 px pak okolo 75 fps.

V nadcházejících měsících chystají AMD i Nvidia nové generace karet. Ty ale zamíří nejprve do high-endu a u grafik v ceně okolo 8000 Kč se oba výrobci budou zatím spoléhat na současné modely. Proto může být RX 6600 i rok po vydání dobrou koupí.

Diskuze (18) Další článek: Jak poslouchat rádio. Od levného modelu do garáže po špičku, která zvládne také internetové stanice

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,