Grafický čip v Ivy Bridge procesorech bude až o 60 % výkonnější

S příchodem právě probíhající IDF (Intel Developer Forum) jsou k dispozici nové informace o nadcházející architektuře procesorů Ivy Bridge, která se objeví na začátku příštího roku.

Dle informací nová 22nm architektura nabídne kromě standardního zvýšení procesorového výkonu také výrazně vyšší grafický výkon. Intel se už v rámci Sandy Bridge na grafickou část velmi soustředil a rozhodně se jedná o nejvýraznější krok v oblasti grafiky, který Intel kdy představil. Architektura Ivy Bridge přinese až o 60 % výkonnější grafický čip s 16 EU (Execution Unit), alespoň dle měření 3DMark Vantage. Variantu GT2, která bude mít zmíněných 16 EU, však bude stejně jako dnes doplňovat slabší GT1 (pravděpodobně 12 EU?), u které zatím nejsou kromě 10 až 20% zlepšení výkonu žádné detaily.

Grafické čipy v Ivy Bridge budou konečně podporovat DirectX 11, OpenCL 1.1 nebo OpenGL 3.1, nebude opět chybět rychlejší akcelerace enkódování videa pomocí technologie Quick Sync. Díky rychlejšímu grafickému čipu i lepším ovladačům by měl mít Intel velkou část příštího roku navrch i v oblasti integrovaných grafik, kde v současnosti mírně vede AMD se svým APU a integrovanými Radeony.

Diskuze (8) Další článek: Intel investoval do cloudové herní platformy Gaikai, konkurence OnLive

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,