Nvidia | GTX 1060 | GTX 1070

Grafické karty minulé generace jsou téměř vyprodané, prozradil šéf Nvidie. Otevírá to dveře GTX 1160

Když minulý rok skončila těžební horečka, měla Nvidia celkem velký problém. Nepočítala totiž s tak strmým poklesem zájmu o grafické karty a zásoby vyrobených grafických čipu Pascal přetékaly ve skladech. Problém měli i samotní výrobci grafických karet, kteří se snažili nevyužité čipy vracet zpět k Nvidii.

Radikální snížení poptávky mělo negativní dopad na uvedení generace Turing, protože to Nvidii donutilo uvedení nových karet odložit.

Nyní přichází šéf Nvidie Jensen Huang s oficiálním prohlášením, že se konečně podařilo doprodat téměř všechny zásoby karet GTX 1000 architektury Pascal. Některé modely, jako třeba GTX 1080 Ti, už vymizely z distribuce zcela a špatnou dostupnost už postihují i modely GTX 1080 a GTX 1070 Ti.

Dá se očekávat, že brzy nebudou dostupné ani modely ze střední třídy GTX 1060 a GTX 1050. To by korespondovalo s informacemi ohledně nových grafických karet GTX 1660 a také 1660 Ti, které by dle posledních informací měly být představeny již během února či března a krátce poté hned zamíří do obchodů. Stanou se levnějšími alternativami stávajících karet RTX bez podpory ray tracingu.

Zdroje: Hardcop VideoCardz

Diskuze (34) Další článek: Honda v březnu ukáže svůj elektromobil. Bude to roztomilý prcek s retro nádechem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,