Go!Zilla versus Download Accelerator

Programy, které zajistí správné stažení souborů z Internetu, jsou velmi populární, podívali jsme se podrobněji na dva nejznámější.
Programy, které zajistí správné stažení souborů z Internetu, jsou velmi populární, podívali jsme se podrobněji na dva nejznámější.

Download Accelerator 3.5
K oblíbenosti Download Acceleratoru přispívá podle mého názoru jeho jednoduchost a rychlost. Po instalaci se program integruje do prostředí prohlížeče. Vzhledem připomíná klasický "stahovač" souborů jaký znáte z Internetu Exploreru. Při kliknutí na soubor, který chcete stáhnout se objeví hlavní nabídka, kde si můžete vybrat stahování klasické nebo s tímto programem. Další postup je stejný jako u standardního. Využívá zajímavý způsob stahovaní souborů a to, že soubor stahuje v několika kusech najednou a tím dosahuje i vyšších rychlostí. Samozřejmostí je i obnovení stahování na místě, kde jste skončili, například při přerušení spojení. Klady jsou hlavně v jeho jednoduchosti a rychlosti. Jediný zápor je že při stahování souboru se musíte dívat na reklamní banner (pokud chcete vidět jeho průběh). Program je distribuován jako freeware. Instalační soubor má velikost 990 kB.

Go!Zilla 3.5
Narozdíl od svého konkurenta vyniká tento download manager hlavně svým luxusem. Má velice příjemné grafické rozhraní a jednoduché ovládání. Mezi jeho základní funkce patří: navázání přerušeného spojení a souběžné ukládání souboru na disk. K dispozici máte i seznam serverů, ze kterých je možno daný software stáhnout co nejrychleji atd. Při stahování vás doprovází okno aplikace, kde se znázorňuje graf průběhu stahování a odkrývá se obrázek. Jediným záporem je velice otravná reklama, které se můžete zbavit jen zaregistrováním produktu. Program je distribuován jako freeware a je plně funkční. Instalační soubor má velikost 1,8 MB.

Resumé
Zhodnocení programů: Download Acclerator 3.5 - při mém testování dosahoval vyšší rychlosti stahování než Go!Zilla, má velice jednoduché ovládání, což je dané také tím, že se podobá klasickému "stahovači " v Internetu Exploreru. Go!Zilla 3.5 - dosahuje také slušné rychlosti při stahovaní, obsahuje mnohem více funkcí než výše jmenovaný produkt. Go!Zilla je ale také velice hladová na RAMku.
Diskuze (7) Další článek: Tjusig – internetový prohlížeč od českého tvůrce

Témata článku: , , , , , , , , ,