Software | Android | Chrome

Googlu se nepovedla poslední aktualizace Chromu. Maže data z navázaných aplikací

Aktualizace prohlížeče Chrome od Googlu bývaly doposud zpravidla bezproblémové. Nyní ale při automatickém upgradu na verzi 79 došlo k závažné chybě, která se týká Chrome na operačním systému Android. Způsobuje, že navázané aplikace ztratí uživatelská data, upozornil 9to5google.

Některé aplikace využívají komponentu prohlížeče Chrome k zobrazování webového obsahu a výjimkou nejsou ani aplikace, které jsou v jádru de facto jen webovou stránkou. Prostřednictvím komponenty Chromu pak takové aplikace ukládají uživatelská data do vyčleněného prostoru v úložišti. V nové verzi 79 však došlo ke změně umístění tohoto úložiště a migrace aplikačních dat v řadě případů selže, takže uživatelé přijdou o data v aplikacích

Problém se mohl dotknout až několika set milionů uživatelů, v oběhu je totiž 2,5 miliardy telefonů s Androidem. Zda se to týká i vás zjistíte snadno - některé aplikace se nyní mohou jevit, jako byste je pustili úplně poprvé. Pokud se to stane, neviňte ze ztráty dat tvůrce dané aplikace, chyba je tentokrát na straně Googlu.

Diskuze (10) Další článek: Evropská družice CHEOPS se vydává do vesmíru. Prozkoumá objevené exoplanety

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,