Google | Mapy Google | Mobilní aplikace | Street View

Google zruší aplikaci Street View, o samotnou službu ale uživatelé nepřijdou

Na věčný odpočinek se zanedlouho odebere další aplikace Googlu. Tentokrát konec čeká samostatnou verzi Street View, zjistil server 9to5Google při rozboru aplikace. Firma to později potvrdila, podpora skončí 21. března 2023.

Z obchodů s mobilními aplikacemi bude Street View odstraněno už během následujících týdnů, uvedla pro The Verge mluvčí amerického Googlu Madison Gouveia. Oficiální důvod pro toto rozhodnutí firma neprozradila.

Samostatná mobilní verze Street View existuje od roku 2015 pro Android a iOS. Kromě toho, že umožňuje klasické virtuální procházení ulic, nabízí uživatelům i možnost nahrávání jejich 360° fotografií a tzv. fotocest. Ty jsou novinkou od loňského roku, jedná se o sérii propojených 2D snímků z míst, která ještě nenavštívila auta Street View.

Google v poslední době investoval čas do rozšíření funkcí Studia Street View, nástroje přímo přidruženého Mapám Google, přes který lze snímky nahrávat také. Studio navíc rovněž funguje i na mobilu, samostatná aplikace se tak ruší nejspíš proto, že její existence je nadbytečná. Všechno jíž nabízí mateřské Mapy Google.

Jedinou výjimkou jsou fotocesty, které lze aktuálně nahrávat pouze z aplikace Street View. O tuto možnost uživatelé přijdou. Již nahrané fotocesty ale na mapách zůstanou. 

Diskuze (8) Další článek: Nový plán likvidace Internet Exploreru. V únoru ho vypne aktualizace pro Edge

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,