Google | Gmail

Google znovu upravil vzhled webového Gmailu a začne na něj uživatele postupně převádět

Na konci ledna Google odhalil budoucí podobu Gmailu. Firemní i domácí uživatelé ji měli možnost již půl roku testovat, pokud si nový kabátek sami aktivovali. Teď se redesign posouvá do další fáze a tvůrci oznámili, že jej vybraným uživatelům začnou nabízet jako výchozí. Zatím ale pořád budou mít možnost se vrátit.

A co je nového? Gmail už neplýtvá bílou, ta už tvoří pouze pozadí nepřečtených zpráv. Hlavní změnou je ovšem to, že Google na jednu stránku přidal vedle pošty i (skupinový) chat a videohovory. Uživatelské rozhraní doplnil o levý boční panel, v němž se můžete přepínat mezi Gmailu, Chatem, Spaces a Meet.

Má to tu výhodu, že kdo používá všechny možné komunikační prostředky, může mít v prohlížeči otevřenou pouze jednu kartu a mezi čtyřmi službami se okamžitě přepínat. Pokud někde čeká zpráva, u ikonky příslušné služby se zobrazí počet nepřečtených notifikací.

gmail-2022-redesign-1.pnggmail-2022-redesign-2.pnge26a471e-00a2-404e-8575-d5790d6579b2
Stará, nová a ještě novější verze Gmailu

Kromě toho, že se nový Gmail začne postupně vnucovat uživatelům, došlo i další úpravě vzhledu. Google nasadil designový jazyk Material You, takže stránka už není šedivá, ale překrývá ji barevnými odstíny, standardně modrými. Změnil také tlačítko pro vytvořeného nového Gmailu a zavedl též rychlejší nastavení, kterým půjde Chat i Meet vypnout, takže stránka přijde o zmíněný boční panel a zůstane viditelný pouze Gmail.

Google původně avizoval, že redesign bude od června dostupný pro všechny bez možnosti návrat, ale plány – zdá se – o několik měsíců posunul.

Diskuze (13) Další článek: Vypadá jako Xiaomi, ale dojede dál. Test koloběžky Sencor Scooter Two Long Range

Témata článku: , , , , , , , , , , ,