Google | Vyhledávače

Google ve vyhledávači testuje widgety. Ukážou počasí, informace o covidu i krachující bitcoin

Na hlavní stránce googlovského vyhledávače by se mohly objevit užitečné widgety. Magazínu 9to5google si již v únoru všimnul testu, kdy se pod vyhledávacím polem objevilo několik nových informačních karet. Po pár dnech ale zmizely. Teď se však test vrátil a i podle ohlasů na Twitteru je do něj zapojeno více uživatelů.

Čtvercová okénka svou formou připomínají widgety z hlavního panelu Windows 11, ale pro Google podobná funkce není cizí. Widgety má od nepaměti v Androidu, relevantní informační karty zobrazuje ve výsledcích vyhledávače a v minulosti provozoval též portál iGoogle, což byla stránka plná podobných boxíků. Jako widget tam ostatně figuroval i samotný webový vyhledávač.

Aktuální test, který podle všeho funguje jen v USA, zobrazuje několik typů informací. Vedle obligátního počasí a důležitého zpravodajství prozradí trendující klíčová slova, nejnovější streamované filmy a seriály, sportovní výsledky, stav burzy či kryptoměn. Na screenshotech je vidět i tlačítko, kterým půjde pruh s widgety skrýt.

Zdroj: GreenShades via 9to5google

Diskuze (11) Další článek: AMD Ryzen 9 7950X s 16 jádry má mít boostovací frekvenci rekordních 5,7 GHz

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,