Google | Sluchátka

Google varuje: Nestříhejte kabel sluchátek Pixel Buds. Není jenom estetický

Je to překvapují, ale když Google 4. října představoval svá chytrá sluchátka Pixel Buds, objevila se otázka – je jejich kabel pouze estetický a pro možnost pověšení sluchátek na krk, nebo jsou v něm i vodiče? Konkurenční sluchátka od Applu totiž spojovací kabel nemají. Google to proto jednoznačně objasnil a vydal varování.

Proč? Protože lidské chování je nevyzpytatelné a objevily se tendence kabel od Pixel Buds odstřihávat. Je to stejné jako například u tonerů do tiskáren, u kterých je uvedené varování, že nejsou uzpůsobené konzumaci. Naprosté většině je jasné, že tonery se nemají jíst, ale přece jen se mohou vyskytnout jedinci, kteří by na ně mohli dostat chuť.

Kabel od Pixel Buds vypadá relativně neelektricky, některé majitele proto napadlo, zda neslouží jen k tomu, aby se sluchátka dala pověsit na krk. Firma k tomu proto na stránce podpory jasně píše: Kabel mezi sluchátky přenáší audio a elektřinu, nestřihejte ho. Pokud tak uděláte, nebudete moct uplatnit záruku.

Snímek obrazovky 2017-10-18 v 12.12.44.png
Kabel od sluchátek se nestřihá, říká Google. Bacha na to

Pixel Buds jsou bluetooth sluchátka představená společně s mobilem Pixel 2. Google se chlubí, že jsou vybavena umělou inteligencí Google Assistant, takže člověk na ně může chrlit různé dotazy nebo povely a dokonce žádosti o překlad. Zároveň se umí automaticky spárovat s jakýmkoli mobilem s Androidem 6 a novějším jen co člověk otevře jejich pouzdro. Na jedno nabití vydrží 5 hodin.

Aktuálně ještě dostupné v Česku nejsou, takže palčivá otázka, jestli střihat nebo nestřihat, tu není tak akutní.

O novinkách Googlu a mnoho dalším:

Diskuze (18) Další článek: Adobe přidalo 5 nových aplikací do balíku Creative Cloud

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,