Software | Google | Operační systémy

Google v tichosti připravuje nový operační systém. Není vůbec založený na Linuxu

Google vyvíjí nový operační systém. Těžko říci, jestli se jedná pouze o experiment, anebo s ním má větší plány, v každém případě se ale jedná o práci na OS pro IoT – pro internet věcí. Google jeho jádru říká Magenta a je založené na LK – Little Kernel a tedy nikoliv na tradičním linuxovém kernelu, jak je dnes u nových operačních systémů zvykem.

322317153
Z dokumentace Googlu

Podle Android Police, která Magentu zaznamenala mezi prvními, bude jako aplikační programovací jazyk používat Dart a stejně tak bude obsahovat subsystém pro Material Design.

Těžko tedy říci, co má být vlastně cílovým zařízením. Na jednu stran u Google v dokumentech tvrdí, že Magenta konkuruje hlavně jednodušším OS pro mikropočítače FreeRTOS, ThreadX, ovšem záhy dodává, že Magenta dokáže využít i mnohem výkonnějšího hardwaru dnešních mobilů a osobních počítačů.

Pokud se z projektu něco zrodí, rozhodně se s ním Google pochlubí na některé ze svých vývojářských akcí v čele s I/O. Ten příští se ale koná až za dlouhý rok.

Diskuze (33) Další článek: Vědci vyvinuli první nervové bezdrátové senzory velikosti prachu, které lze umístit přímo do těla

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,